SON DAKİKA



Haber > Gündem > Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

08 Ağustos 2021 Pazar - 11:49




YKS tercihleri devam ediyor. Adaylar hayalini kurdukları bölümlere yerleşmek için tercih işlemlerini gerçekleştiriyor. Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci 'Üniversiteler açılır mı? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?' sorularını araştırıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? İşte üniversitelerin açılacağı tarih...





Pandemi döneminde uzaktan eğitime devam eden üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilecek. 2021 YKS tercihleri ile birlikte milyonlarca öğrencinin gündeminde üniversite kayıt tarihleri ile açılış tarihleri yer alıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? İşte üniversitelerin açılacağı tarih...
 
ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme takvimi açıklamaları kapsamında, üniversitelerin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını bildirmişti.
 
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?
 
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. 
 
YÖK'TEN AŞI TALEBİ GELMİŞTİ 
 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap