SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ümit Özdağ'dan Mustafa Akıncı'ya çok sert tepki!

Ümit Özdağ'dan Mustafa Akıncı'ya çok sert tepki!

09 Şubat 2020 Pazar - 12:32




KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "Tarihte ilk kez bir Cumhurbaşkanı kendi devletini yok etmek için çalışıyor" dedi.





İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Halk TV'de Fatih Ertürk'ün sunup yönettiği Türkiye Nereye? programına konuk oldu.

Canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Özdağ, İngiliz basınına "Türkiye'ye bağlanma ihtimalimiz korkunç bir ihtimal" açıklaması yapan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya çok sert tepki gösterdi.

"Ankara tarafından yutulabiliriz" ifadelerini kullanan Akıncı'ya sert sözlerle yüklenen Ümit Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

'DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR'

"KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yapmış olduğu bir açıklama var İngiliz gazetelerine. Kırım'ın ilhakı gibi KKTC'nin benzetmesini yapmış. Ve 'Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmayacağım' demiş. 


Bu Türk tarihine yapılan bir hakarettir. Kıbrıs Barış Harekatı'na yapılan bir hakarettir. Kıbrıs Türk halkına yapılan bir hakarettir. Akıncı'nın Kıbrıs Cumhurbaşkanı olması Kıbrıs halkı için büyük bir şanssızlıktır. Görevden alınmalıdır."

'TARİH İLK DEFA BÖYLE BİR CUMHURBAŞKANI GÖRÜYOR'

"Kırım, Rus ordusu tarafından işgal ve ilhak edilmiştir. Şimdi siz bunu bir Türk askeri harekatıyla, Rum-Yunan zulmünden kurtarılan ve Türkiye'nin kurmuş olduğu KKTC için bu benzetmeyi yaparsanız sizin aklınızdan şüphe ederler.

Akıncı'da milli vicdan olmadığını şuradan anlıyoruz; ilk kez dünya tarihinde bir Cumhurbaşkanı kendi devletini yok etmek için çalışıyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap