SON DAKİKA



Haber > Gündem > Uluslararası av başladı

Uluslararası av başladı

10 Mayıs 2016 Salı - 11:45




Paralel Devlet operasyonlarının ardından Sarp Sınır Kapısı’ndan yurt dışına kaçan bazı iş adamları ve kamu görevlileri hakkında istihbarat birimleri h





Dışişleri Bakanlığı’nın Gürcü yetkililerle irtibata geçerek, özellikle Karadeniz Bölgesi’nde Gülen cemaatine para sağladığı tespit edilen Trabzonlu iş adamları S.S. ve T.K.’nın ülkelerine nasıl giriş yaptıkları konusunda bilgi istediği tespit edildi.

ÖNCEDEN ÖĞRENDİLER

Türkiye genelinde Paralel Devlet yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmada şok bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Haklarında arama kararı çıkmadan önce haberdar olan bazı iş adamı ve kamu görevlilerinin Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçerek kaçtıkları öğrenildi. Yapılan araştırmalar sonucunda istihbarat birimleri de harekete geçti.

BAKANLIK SORDU

 Önce Gürcistan’a geçen ve buradan farklı ülkelere kaçan iş adamları ve bazı kamu görevlilerine yardım eden şahıslar hakkında inceleme başlatan güvenlik güçleri de durumu Dışişleri Bakanlığına bildirdi. Bakanlığın da Gürcü yetkililerle irtibata geçerek, bu kişilerin ülkeye nasıl giriş yaptıkları konusunda bilgi istediği öğrenildi.


MADDİ DESTEK

Öte yandan Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen ve büyük maddi destek sağlayan Trabzonlu iş adamları S.S. ve T.K.’nın bazı kamu personelleriyle Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçenler arasında oldukları tespit edildi. Ayrıca S.S. ve T.K.’nın Gürcü yetkililere rüşvet verip kendilerine yeni kimlik çıkardıkları iddia edildi.

Kemal Bektaş

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap