SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Oğan'ı yalanladı

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Oğan'ı yalanladı

18 Şubat 2024 Pazar - 15:56




Zafer Partisi'nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu'nun 'Sosyalistti' çıkışına tarih üzerinden örneklerle cevap veren Sinan Oğan'ı dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkan'ı yalanladı.





Zafer Partisi İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu, Sinan Oğan hakkında “Sinan Oğan’ın MHP’liliği milletvekili olmayla başlar. Geçmişinde ülkücülüğü, Türk milliyetçiliği yoktur. Onu tanıdığımda sosyalistti” ifadelerini kullanmış, bunun üzerine de Oğan uzun bir metin paylaşarak hakkındaki iddiayla ilgili cevap vermişti.

Tarafların sosyal medya üzerindeki tartışmaları devam ederken, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Hakan Ünser de bu tartışmalara dahil oldu. 1997 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinde bulunan Ünser, sosyal medya üzerinden Oğan'ı yalanlarken, 'Ben de oradaydım' ifadelerini kullandı.

Ünser, Oğan'ın iddialarına yönelik verdiği cevapta, ''Önce bilmeyenler için söyleyelim, AÖS İstanbul’un en büyük öğrenci yurdudur. 1990 yılında Bizim Ocak Dergisi etrafında faaliyet gösteriyorduk. AÖS’te Ülkücü teşkilatımıza başkan seçememiş, üç kişilik bir komisyon kurmuştuk.

Azerbaycan’da menfur 20 Ocak olayları olduğunda bu üç kişilik başkanlık komisyonunun bir üyesiydim. Dün gibi hatırlıyorum, 10. Bloktaki odama sonradan üniversitede hoca olan M.U. sabahın erken saatlerinde ağlayarak geldi. Gazetelerin ön sayfalarını göstererek bir şeyler yapmamız gerekiyor dedi.

Yurttaki arkadaşları topladık. Gelişmeleri takip etmek için 50 kadar arkadaşla hep birlikte yurdun içinden hareket eden İETT otobüsüne binerek Aksaray’da bulunan Azerbaycan Derneği’ne gittik. Başkan Nihat Çetinkaya odasındatelefonun diafonu açık şekilde Bakü ile görüşmeler yapıyordu. Oradan aldığımız bilgileri düşünür halde, yükselen kızgınlık ve çaresizlik duyguları içindeyken sonradan kaymakam olan İÜ SBF den O.C.’nın teklifiyle üniversite öğrencileri yan odaya geçtik bir eylem komitesi kurduk.


Bir gün sonra Rus elçiliği önünde protesto kararı aldık ve Taksim’de saat 12’de buluşmak üzere dernekten ayrıldık. Yurtlarda ve Ülkü Ocaklıların evlerinde büyük hareketlenme oldu. Ertesi gün o günlerde trafiğin açık olduğu İstiklal caddesinin trafiğini kendi yazdığımız “Şii Sünni yok Müslüman Türk var” pankartı ile keserek anlaştığımız şekilde protestoyu başlattık. Pankartın bir ucunda ben bir ucunda rahmetli Naci A., ikimizin arasında ise Azmi Karamahmutoğlu, Servet A. ve Nihat vardı. Polis müdahale etti, Azmi Karamahmutoğlu gözaltına alındı.

Trafik ve polis müdahalesi yüzünden daha ileri gidemedik, o ara elinde mikrofon olan bir öğrenci konuşmaya yeltendi. Yakınında bulunan Ülkü Ocaklı arkadaşlar buna izin vermediler, elinden mikrofonu alıp eski ocak başkanı E.K’a verdiler ve konuşmayı o yaptı.

Çok sonradan o öğrencinin Sinan Oğan olduğunu öğrendim. Eskiden sosyalist miydi, değil miydi bilemem. İnsanların ne zaman hangi sebeple fikir değiştirdiğini bilemeyiz, o iş imza kampanyasına destek ve oy verenleri ilgilendirir diye düşünüyorum.

Beni ilgilendiren o dönemin ülkücü gençlerinin gururla tertipledikleri bir protestonun hatırasına kendine sahte bir geçmiş yazarak çöreklenme girişimidir.'' ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap