SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ülke uçuruma gider!

Ülke uçuruma gider!

26 Mart 2017 Pazar - 11:55




Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör referanduma dair gazetemize konuştu.





SELAHATTİN ÖZCAN

Güngör, ülkeyi uçuruma getireceğini söylediği sistem için vatandaşlara ‘Hayır’ çağrısı yaparak “Özellikle AK Partili seçmen kardeşlerimize sesleniyorum ve bir kez de olsa ellerini vicdanlarına koymalarını istiyorum” dedi. İşte CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün açıklamaları…

“Vatandaş öncelikle kendi geleceğini, çoluk çocuğunun geleceğini düşünerek sandığa gitmeli. Vatandaş, ülkenin parlamenter demokrasiye sahip çıkması gerektiği için kararını verecek. Ülke demokrasi ve parlamenter sistemle mi yönetilecek yoksa tüm yetkilerin verildiği tek adam tarafından mı yönetilecek? İşte 16 Nisan’da bunun kararı verilecek. Parlamenter demokrasi ile yönetilen ülkelerde vatandaşın söz hakkı son derece önemlidir.”

DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

“Vatandaşın gönderdiği parlamenterlerin vereceği oylarla ülke yönetilir. Dünyada eşi benzeri olmayan ve getirilmek istenilen bu sistemle birlikte yüzde 51’le yetkilendirilmiş dahi olsa cumhurbaşkanı yüzde yüzü temsil eden parlamentoyu yok sayabilecek. Onun için vatandaşın kendi seçtiği insanların ülkeyi yönetmesine onay vermek için parlamentoda kabul edilen anayasa değişikliğine hayır demesi gerekiyor.”

CUMHURBAŞKANI BİRLİĞİ SAĞLAMALI


“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayır diyenleri ötekileştirmeden daha da öteye getirip teröristler ile aynı kefeye koyuyor. Bunu anlamak mümkün değil. Bir cumhurbaşkanı ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlamalı.  Namusu ve şerefi üzerine yemin ederek tarafsız olacağını ilan eden Cumhurbaşkanı’nın bu tarz söylemlerini anlamam mümkün değil. Bu açıklamalardan çok büyük üzüntü duyuyoruz.”

PSİKOLOJİK BASKI

“Sokaklar insanları yanıltmasın. Her tarafın afişlerle, dövizlerle, pankartlarla doldurulması, devletin ve yerel yönetimlerin gücünün bu işlerle ilgili olarak kullanılmasının göstergesidir. Bir psikolojik baskı uygulamaktadırlar halk üzerinde. Normalde İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği genelgeye göre ayın 17’sine kadar bu afişlerin asılması yasaktı ama asıldı. Biz bunlar için suç duyurusunda bulunduk. Kaldırılmasını da talep ettik ancak kaldırılmadı. Olamaz böyle bir yönetim.”

BOZKURT YAPIP HAYIR DİYORLAR

“Trabzon’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski il ve ilçe başkanları ile birlikte tabanın büyük bir bölümü referandum için hayır diyor. Deniz Baykal’a, Trabzon’da bozkurt işareti yapıp ‘MHP’liyim ama hayır diyorum’ diyen onlarca vatandaşa rastladık. O nedenle MHP’nin artık çatısı var tabanı yok diyebiliriz. Tabanı parlamenter demokrasiye sahip çıktı.”


UCUZ SİYASETLE İŞİMİZ OLMAZ

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ayın 30’unda Trabzon’a olacak. Mitingden ziyade insanlarla birebir görüşmenin daha faydalı olacağını düşünüyoruz ve Genel Başkanımızı halkla kucaklaştıracağız. Anayasa değişikliğinin neler getirdiğini insanlara anlatmayı ön plana aldık. Bizim cumhurbaşkanı, başbakan, parlamento ve yerel yönetimlerdeki isimlerle özel bir sorunumuz yok. Bunlar sistemin olağan kurumları, kurulları ve sistemin getirdiği seçilmiş insanlar. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu insanlar 16 Nisan’dan sonra da görevlerine devam edecekler. Biz onları hedef alarak bir propaganda faaliyeti içerisinde değiliz. Bizim yaptığımız anayasa değişikliğinin Türk halkına neler getirdiğini ve nelerden mahrum bırakacağını anlatmak. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Günlük ucuz siyaset içerisinde değiliz.”

BAYKAL KATKI SAĞLADI

“Deniz Baykal’ın Trabzon programı için miting olmasını istiyorduk ama havanın yağmurlu olması nedeniyle kapalı salona aldık programımızı. İnsanları salona sığdıramadık. 1000 kişilik salonda 1500 kişi ağırlamak zorunda kaldı. Baykal, Trabzon’da ucuz siyaset yapmadı ve açıklamaları Trabzon’da çok yararlı oldu. Ülke adına önemli konulara değindi.”

KİTLESEL PARTİYİZ


“CHP diğer siyasi partiler gibi değildir. Parti içi demokrasisi ve parti içi tüzüğü son derece ciddi şekilde uygulanan kitlesel bir partidir. Halkın dört kişisinden biri Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiştir. Sayın Cumburbaşkanı veya Sayın Başbakan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakıp bırakmayacağı konusunda azla söz sahibi değildirler. CHP’nin kurultay delegeleri Kılıçdaroğlu Genel Başkan olarak kalsın dedikleri müddetçe görevinde kalacaktır. Bu çok ve açık net olarak ortadadır.”

ŞOV YAPMANIZA İZİN VERMEZLER

“Sen ülkede siyasi faaliyetlerini sürdürmek isteyen siyasilere salon vermezken, sana da gidip o ülkelerde şov yapmana izin veremeyebilirler. Bu da gayet doğaldır. Tüm kurum ve kuruluşlar ile demokrasiyi işleteceksin. Devletin en üstünden en altındaki bürokrata kadar herkes evet için canla başla çalışırken sen hayır diyenleri teröristlerle bir tutup ötekileştirirken ne yaptığını düşüneceksin. Önce öz eleştiri yapacaksın. Bunun hesabını vatandaşımız 16 Nisan’da soracak.”

ZOR DURUMDAYIZ

“Türkiye iyi yönetilmiyor. Hem içeride hem de uluslararası arenada iyi yönetilmiyor  ülkemiz. Bu nedenle çok zor durumda ülkemiz. Biz diplomatlarımızın, bakanlarımızın, siyasi parti temsilcilerimizin ve yurttaşlarımızın Avrupa ülkelerine girişine müsaade edilmemesini şiddetle kınıyoruz. Ancak bu olay senaryonun bir parçası olarak uygulandığı için hükümeti de bu yapılanlar nedeniyle kınıyoruz.”


EKONOMİ DİBE VURDU

“Trabzon ekonomide dibe vurmuş durumda. Esnafla görüşüyoruz, Ticaret Odası ile görüşüyoruz, ekonomi cidden sıkıntıda. Hakikaten Trabzon ticaret ve turizmle ayakta duran bir kentti ama ne yazık ki onlarda da durum ortada. Rusya’da olanların Türk ekonomisini nasıl etkilediğini hepimiz gördük. Bugün Avrupa ülkeleri ile  olan durumumuz ortada. Avrupa’dan gelen turist sayısında çok büyük düşüş var. Ülkeden en çok doluluk oranı otellerde turist sayısı yüzde yirmilere düşmüş durumda.”

VATANDAŞ DOĞRU KARAR VERMELİDİR

“İnsanlar hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar doğru karar vermelidirler. Bu bir siyasi partinin iktidara gelmesi için yapılan seçim değildir. Bu 96 yıllık geçmişimizin sorgulandığı ve geleceğimizin şekilleneceği bir seçim olacak. Tek adamın eline yönetimi teslim edecek kadar küçük ve ucuz bir ülke değiliz. Şayet parlamenter demokrasiye sahip çıkmak isteniyorsa, hak ve özgürlüklere sahip çıkmak tek amaçsa, gelecek tek bir insanın iki dudağının arasında şekillenmesine olanak tanımak istenmiyorsa mutlaka hayır denilmelidir.” 

HİZAYA GELECEKLER


“Özellikle AK Partili seçmen kardeşlerimize sesleniyorum ve bir kez de olsa ellerini vicdanlarına koymalarını istiyorum. Hayır oyu kullanırsalar bundan asla pişman olmayacaklardır. Göreceksiniz ki hayırlar çıktığında bugün ana yasayı ayaklar altına alarak var gücü ile evet için çalışan siyasi iktidar ve uzantıları da hizaya geleceklerdir. Anayasa çizgisine gelmek zorunda kalacaklardır ve bu da ülkenin hayrına, vatandaşın hayrınadır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap