SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ukrayna'daki Türk uçakları ilk kez görüntülendi

Ukrayna'daki Türk uçakları ilk kez görüntülendi

06 Nisan 2022 Çarşamba - 16:38




Savaş nedeniyle Türkiye'nin Ukrayna'da 2 nakliye uçağı kalmıştı. CNN Türk ekibi nakliye uçaklarını ilk kez görüntüledi.





24 Şubat'ta insani yardım taşıyan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet A400M tipi nakliye uçağı, Ukrayna Kiev'deki Barispol Havalimanı'na inmişti. Uçakların iniş yapması ile beraber bombardıman başlamış, uçaklar Ukrayna’da mahsur kalmıştı. CNN Türk ekibi, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Barispol Havalimanı'nda bekleyen 2 nakliye uçağını görüntüledi.

Barispol Havalimanı'nda son durumu aktaran CNN Türk muhabiri Samet Güneri, "Ukrayna Kiev'de bulunan Barispol Havalimanı'nın önündeyiz. 24 Şubat'ta insani yardım taşıyan Türkiye'ye ait 2 nakliye uçağı buraya indi. Buraya indikten sonra bombardımanın başlamasıyla bu noktada kaldılar. İkisi de arka arkaya havalimanında bekliyor. Şartlar oluştuğunda uçakların tekrar Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Eskişehir Havalima'ndan kalkarak bu noktaya gelmişti uçaklar. İnsani yardım taşıyorlardı. Buraya gelmelerinin ardından bombalamaların başlamasıyla hareket edemediler." dedi.

 BAKAN AKAR: TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uçaklarla ilgili yaptığı açıklamada, "24 Şubat akşamı insani yardım maksadıyla iki A400M uçağımızı Ukrayna'ya gönderdik. Aynı zamanda oradaki vatandaşlarımızın da tahliyesini planlamıştık. Oraya vardıktan sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanı'nda iki uçağımız şu anda bekliyor. Bu konuda hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz." demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap