SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ukrayna uyardı, Rusya vurdu! İki şehir için tahliye uyarısı

Ukrayna uyardı, Rusya vurdu! İki şehir için tahliye uyarısı

10 Temmuz 2022 Pazar - 11:51




Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta çatışmalar devam ederken Ukrayna’dan korkutan bir uyarı yapıldığı haberi geldi. Yetkililer Herson ve Zaporizhzhia halkına bu şehirleri boşaltmalarını emrederken Rusya bir kez daha Donetsk’te yerleşim yerini vurdu ve sivilleri öldürdü.





Ukrayna silahlı kuvvetleri bir yandan Rus işgali altındaki bölgelerde karşı taarruz planlarken bir yandan da 'büyük bir savaş' başlayacak uyarısı yaptı.

Ukrayna, bölgeyi geri almak için bir karşı saldırı başlatmaya hazırlanırken güney Herson ve Zaporizhzhia sakinlerini şehirlerini tahliye etmeleri konusunda uyardı.

Herson ve Zaporizhzhia bölgeleri, şubat ayı sonlarında Rusların ilhak ettiği Kırım'dan köprüyü geçtikten sonra Rus birlikleri tarafından hızla işgal edildi.

"MÜMKÜN OLAN HER ŞEKİLDE GİDİN"

Cuma gecesi geç saatlerde, geçici olarak işgal edilen bölgelerin yeniden bütünleştirilmesi bakanlığından sorumlu başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk, işgal altındaki bölgelerdeki Ukraynalıları "mümkün olan her şekilde" terk etmeye çağırdı.


Rusya'nın vurduğu apartmanda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

“Ayrılmanın bir yolunu aramalısınız çünkü silahlı kuvvetlerimiz işgalden kurtulacak. Büyük bir savaş olacak. Kimseyi korkutmak istemiyorum, zaten herkes her şeyi anlıyor” diyen Vereshchuk tahliyelerin yapıldığını ve işgal altındaki bölgelerdeki insanların durumdan haberdar olduğunu söyledi.

Herson bölge konseyi başkan yardımcısı Yuriy Sobolevskyi dün Ukrayna'nın United News gazetesine verdiği demeçte, tahliyenin çok zor olmasına rağmen “yapılması gerektiğini” söyledi. Ayrılamayanlara ağır savaşa hazırlanmalarını söyledi.

Sobolevskyi “Hiçbir şekilde [ayrılmayacaklar] olanlar, tekrar barınmaya ihtiyaç duyacakları gerçeğine hazırlanmalılar, birliklerimizin saldırısından kurtulmak için bir miktar su, bir miktar yiyeceğe sahip olmak gerekiyor” dedi.

Bu arada, savaş Ukrayna'nın doğu ve güneyindeki cephe hatları boyunca stratejik noktalarda şiddetle devam ediyor. Bölgede nöbet tutan askerler


DONETSK'TE SİVİL YERLEŞİM VURULDU


Rusya, Ukrayna'nın kontrolündeki Donetsk, Mykolaiv ve Harkiv bölgelerindeki kentsel alanlara topçu ve roket atmaya devam etti, sivillerin yaralanmasına ve ölümüne sebep oldu.

Rus kuvvetleri komşu Luhansk'ta yeni ele geçirilen topraklardan ilerlerken, bu hafta Donetsk'in yeni bölgelerinde şiddet seviyesi arttı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları aralıksız devam ederken, Rus füzeleri bu defa Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Chasiv Yar kentinde 5 katlı bir apartmana isabet etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap