SON DAKİKA



Haber > Gündem > Uğur Şahin: Omicron aşısı ertelendi, durum dramatik değil

Uğur Şahin: Omicron aşısı ertelendi, durum dramatik değil

17 Şubat 2022 Perşembe - 13:33




BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, Omicron varyantına özel aşı geliştirme planlarının verilerin yavaş gelmesi nedeniyle birkaç hafta ertelendiğini açıkladı. Şahin, "Durumu artık dramatik görmüyorum" dedi.





Korona virüsüne karşı Pfizer ile birlikte ilk onaylı aşıyı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in CEO’su Prof. Uğur Şahin, Omicron varyantına özel aşının birkaç hafta ertelendiğini söyledi. Şahin, Omicron'a karşı geliştirmeye çalıştıkları aşının, veri toplama sürecinin beklenenden daha yavaş ilerlemesi nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

Alman gazetesi Bild'e konuşan Şahin, aşı tamamlandığında hâlâ gerekli olup olmadığının da değerlendirileceğini belirtti. "Bu dalga son bulması yeniden başlayamayacağı anlamına gelmez" diyen Şahin, BioNTech'in yeni varyantlar ortaya çıktıkça ihtiyaç duyulması halinde yeni aşılar geliştirmeye devam edebilecek bir pozisyonda olduğunu söyledi.

Şahin'in, korona virüsünün gelecekte nasıl gelişeceğine atıfla "Durumu esasında artık dramatik görmüyorum" demesi de dikkat çekti.

BioNTech, Omicron'a özel aşıyı mart sonuna dek piyasaya süreceğini açıklamış ancak ocak sonunda bu planın, klinik veri düzenleyicilerinin ne kadar veri talep edeceğine bağlı olduğunu duyurmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap