SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Uçan Adam' göle çakıldı!

'Uçan Adam' göle çakıldı!

29 Mayıs 2022 Pazar - 15:02




Flyboard Air adını verdiği uçan kaykayıyla üç yıl önce Manş Denizi'ni geçmeyi başaran Zapata, Biscarosse Gölü kıyısındaki gösterisinde gökyüzünden suya düştü.





Fransa'nın başkenti Paris'te Temmuz 2019'daki Bastille Günü kutlamalarında havalanan uçan kaykay, bir anda dünya gündeminin tepesine yerleşti. Fransa lideri Emmanuel Macron, dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel ve diğer Avrupalı yetkililerin katıldığı törende uçan isim, Franky Zapata'ydı.

Türbin motoruyla çalışan uçan kaykayı evinin garajında icat eden Marsilyalı mucit, Paris'teki gösteride dünyayı kendine hayran bıraktı.

'Flyboard Air' adlı uçan kaykayın gökyüzüne yükselmesi, fantastik filmleri aratmayacak kadar inanılmazdı. 'Geleceğe Dönüş' filmindeki kaykayın benzerini gerçeğe dönüştüren Zapata'nın elinde, boş bir tüfek vardı.

Uçan kaykayıyla 10 gün sonra İngiltere ve Fransa'yı ayıran Manş Denizi'ni geçmeyi deneyen Franky Zapata, ilk seferde başarısız oldu. Ağustos 2019'daki denemede ise Fransa Sangatte'den havalanıp 22 dakika sonra İngiltere'nin Saint Margaret Koyu'na kondu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap