SON DAKİKA



Haber > Gündem > Twitter yasağında flaş gelişme

Twitter yasağında flaş gelişme

22 Temmuz 2015 Çarşamba - 14:50




Sosyal medya devi Twitter'a Türkiye'den erişimden sıkıntı yaşanıyor. Yerel bir mahkemenin erişim yasağını kaldırdığı belirtildi.





Twitter'a erişim yasağının, Suruç katliamındaki patlama görüntülerinin paylaşıldığı gerekçesiyle alındığı sanılıyor. Kararın sabah saatlerinde Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne iletildiği öğrenildi.

SURUÇ GÖRÜNTÜLERİNE YAYIN YASAĞI

Suruç Sulh Ceza Hakimliği, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında kullanılmasına yayın yasağı getirdi. Mahkeme, patlama anının görüntülerine de internetten erişimin engellenmesine karar verdi.Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine Suruç Sulh Ceza Hakimliği, terör saldırısı görüntülerinin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına yasak getirdi.Patlama anı görüntülerinin internet siteleri ve sosyal medya platformlarından da kaldırılmasına karar verildi. Görüntüleri kaldırmayan site ve platformlara erişimin engellenmesi kararlaştırıldı.Erişim Sağlayıcıları Birliğinin (ESB), söz konusu kararı ilgili basın kuruluşları, internet siteleri ve sosyal paylaşım platformlarına bildirdiği öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap