SON DAKİKA



Haber > Gündem > Twitter (X) dolar dağıtmaya başladı!

Twitter (X) dolar dağıtmaya başladı!

10 Ağustos 2023 Perşembe - 12:06




Twitter'dan para kazanma devri başladı. Reklam Geliri Paylaşımı programı ile dolar dağıtılmaya başlandı. Türkiye'den de yüzlerce hesaba para yattı. Hesabında dolar görenler şaşırdı. İşte Twitter para kazanma şartları...





Elon Musk geçen haftalarda adını değiştirerek X yaptığı Twitter, bazı premium kullanıcılara ‘reklam geliri’ dağıttı. Türkiye’den de yüzlerce hesaba dolar yattı. Hesabından dolar görenler şaşkınlığını dile getirdi. 

Milyardar Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda yüzlerce değişikliğe imza attı. Aldığı birçok karar tartışmalara neden oldu. Musk bu kez detaylarına daha önce yer verilen ‘reklam geliri paylaşımı’ programı ilk meyvelerini verdi. 

X platformundan para kazanmak isteyen kullanıcılar öncellikle bazı şartları karşılaması gerekiyor. Twitter Blue abonelerinin başvurabildiği ‘reklam geliri paylaşımı’ programına abonelik nisan ayında başlamıştı. Peki, Twitter’dan (X) para kazanmak için şartlar neler? 

TWİTTER’DAN PARA KAZANMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Twitter’da ‘ayarlar’ bölümünden para kazanma seçeneğine tıklanıldığında kullanıcıların karşısına abonelikler ve reklam geliri paylaşımı olmak üzere iki seçenek çıkıyor. Bu ekranda kullanıcılar, belirli kişilere abone olabiliyor ve kendilerine özel içeriklere erişebiliyor. Bu sayede abone olunan kullanıcı da para kazanabiliyor.
 

X’in bir diğer özelliği ise reklam geliri paylaşımı. Bu bölüme tıklayan kullanıcılar doğrudan Twitter’dan(X)  reklam payı almak için gereken şartları karşılayıp karşılamadığını görebiliyor.


Twitter Reklam Geliri Paylaşımı için şartlar şöyle:

  • 1- Twitter Blue kullanıcısı olmak
  • 2- Son 3 ay içinde paylaşılan gönderilerin toplamda en az 15 milyon görüntüleme alması
  • 3-  En az 500 takipçiye sahip olmak

Elon Musk, 5 Ağustos'ta, bir kullanıcının reklam geliri paylaşımına hak kazanabilmesi için öncelikle Blue abonesi olması gerektiğini açıklamıştı. 

Öte yandan, Twitter'ın Reklam Geliri Paylaşımı sayfasında yer alan bir notta, “Gelir paylaşımı için kaydolan kişi sayısı beklentilerimizi aştı” ifadeleri yer alıyor.

Bu durum çok sayıda kullanıcının Twitter'dan para kazanmak istediğini gösteriyor.

Twitter Blue, internet sitesinden kaydolanlar için aylık 8, yıllık 84 dolar. Ücretli hizmete iOS veya Android uygulaması üzerinden kaydolmak isteyen kişilerse ayda 11, yılda 114,99 dolar ödüyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap