SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tuzlu çay tartışmasına İlber Ortaylı son noktayı koydu

Tuzlu çay tartışmasına İlber Ortaylı son noktayı koydu

28 Ocak 2024 Pazar - 12:54




ABD’li Kimya Profesörü Michelle Francl’ın çayın tadını artırmak için içine bir tutam tuz atın tavsiyesi, Türkiye’de yeni bir tartışmaya neden oldu.





ABD’li Kimya Profesörü Michelle Francl, “Demlenmiş Çayın Kimyası” isimli kitabının tanıtımı için düzenlediği basın açıklamasında mükemmel demleme için çaya tuz katın önerisinde bulunmuştu. Günlerdir gündemde olan konu Britanya’da tartışılırken, iki ülke arasında resmi atışmaya da neden oldu.

Tartışma uzayıp giderken Türk çayının kalbi olan Rizeliler de tartışmaya dahil oldu ve Türk çayına sahip çıktı.

“ÇAYIN NASIL İÇİLECEĞİNİ AMERİKALILARDAN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ”

Büyüyen tartışmalara katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı ise resmen son noktayı koydu. Ortaylı, çay tartışmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Amerika’dan çayın nasıl içileceğini öğrenecek değiliz. Amerikalılar çay bilmez, kahve bilmez. Kimya profesörü de olsa fark etmez. Çay keyif gıdasıdır. Ben de severim ve şeker bile atmadan içerim. Tuzlu çay vardır, eskiden beri yapanlar var. Ama şekerli çay kadar zararlıdır. İngilizler çay işini bilir. İngilizlerle çay konuşacak en son kişiler Amerikalılardır"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap