SON DAKİKA



Haber > Gündem > Turkuaz Kart uygulaması geliyor!

Turkuaz Kart uygulaması geliyor!

24 Haziran 2016 Cuma - 16:36




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yabancılara çalışma izni verilmesi sürecinde turkuaz kart uygulamasını hayata geçirecek.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yabancılara çalışma izni verilmesi sürecindeki dağınıklığı kaldırmak ve bürokrasiyi azaltmak için Turkuaz kart sistemini de içine alan yeni bir çalışma izni sistemi uygulayacak. Eğitim, tecrübe, yatırım miktarı gibi baz değişkenlerden oluşan bir puanlama sistemiyle yabancılara verilecek olan Turkuaz Kartlar, yabancıların Türkiye'de süresiz çalışma ve ikamet hakkı başta olmak üzere önemli haklara sahip olmasına olanak sağlayacak.

BAŞVURULAR YAPILIYOR

Göç hareketleri açısından kaynak ülke durumundayken yıllar itibariyle geçiş ülkesi olan Türkiye, son yıllarda artan ekonomik gücü ve yabancı yatırımların artışıyla hedef ülke konumuna geldi. Geçen yıl 165 farklı ülkeden yaklaşık 80 bin kişi Türkiye'de çalışma izni alabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurdu.

Yabancıların yaptığı çalışma izni başvurularının her geçen yıl ciddi oranlarda artmasıyla harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yabancılara çalışma izni verilmesiyle ilgili yeni bir sistem için harekete geçti.

 KRİTERLERİ "DANIŞMA KURULU" BELİRLEYECEK


Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çalışma izni verilmesi uygulamalarının incelenmesiyle hazırlanan sistem kapsamında, ilk olarak ilgili tüm bakanlık ve kuruluşların katılımıyla Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu oluşturulacak. Kurul, belli dönemlerde toplanarak yabancılara çalışma izni verilmesiyle ilgili kriter ve politikaları belirleyecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap