SON DAKİKA



Haber > Gündem > Turkovac için kullanım başvurusu yapıldı

Turkovac için kullanım başvurusu yapıldı

26 Kasım 2021 Cuma - 10:17




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yıl bütçesi ele alındı.





Bütçede sunum yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli inaktif Kovid-19 aşısı Turkovac için bugün itibarıyla Acil Kullanım Onayı başvurusunun yapıldığını belirterek, “Yıl bitmeden yaygın kullanıma gireceğini ümit ediyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum gerçekleştirdi. Sert tartışmaların yaşandığı komisyon görüşmesinde Koca, Türkiye’nin salgın sürecinde pek çok ülkeye de yardımda bulunduğunu kaydetti.

TURKOVAC’DA HEDEF YIL BİTMEDEN!

Koca, yerli inaktif Kovid-19 aşısı Turkovac için bugün itibarıyla Acil Kullanım Onayı başvurusunun yapıldığını belirterek, “Yerli Kovid-19 inaktif aşımız TURKOVAC, bugün itibarıyla Acil Kullanım Onayı’na müracaat etmiştir. Yıl bitmeden yaygın kullanıma gireceğini ümit ediyoruz. Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanlarınca geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” değerlendirmesinde bulundu.

“HAK ETTİKLERİ HAYAT STANDARDINA KAVUŞTURACAĞIZ”


Sağlık çalışanlarının çalışma saatlerini iyileştirmeye yönelik çalışmalarının olduğunu dile getiren Koca, “Hastalarımız ile çalışanlarımızın buluştuğu hastane ortamlarını çağdaş normlara ulaştırmak için yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz. Başta asistanlarımız olmak üzere doktorlarımızın nöbet yükünü hafifletmek için düzenlemeler yapmaktayız. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını daha iyiye götürebilmek için büyük uğraş veriyoruz. Çalışanlarımızın çıplak maaşının emeklerinin karşılığı olmadığının bilincindeyiz. Onları verilen hizmete layık, toplumda hak ettikleri hayat standardına kavuşturacak bir gelire kavuşturmak azmindeyiz. Doktor dışı sağlık personelimizin sabit ek ödemelerinde toplu sözleşmeyle artış sağlandı. Doktorların sabit ek ödemelerini artırmak ve bütün sabit ek ödemelerin genel bütçeden yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda sayın vekillerimizin desteğine ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap