SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkmenlere yeni bir kerbela yaşatılıyor

Türkmenlere yeni bir kerbela yaşatılıyor

21 Kasım 2015 Cumartesi - 13:23




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Suriye’de Bayırbucak Türkmen bölgesine yapılan sald





MHP’li Çetin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’deki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik Esad rejiminin karadan ve Rus uçaklarının havadan gerçekleştirdiği saldırıları esefle ve şiddetle kınadıklarını belirterek, Suriye’deki Türkmen varlığına yönelik her türlü saldırının, Türkiye’nin bölgedeki etkinliği ve itibarının yanı sıra, Türk milletinin hükmi şahsiyetine karşı yapıldığını vurguladı.

“Suriye’deki Türkmen bölgesi Rus uçakları ve Esad kuvvetleri tarafından günlerdir vurularak Türkmenlere yeni bir Kerbela yaşatılmaktadır” diyen Çetin, "Oyun öylesine büyük, taraflar öylesine girift ve işbirliği içindedir ki; Suriye ve Irak’taki Türkmen varlığının yok edilişini görmezden gelenlerle, Türkiye’de Meclis’te Türk adının telaffuz edilmeyişine sessiz kalanlar aynıdır. Kerkük ve Musul gibi Türkmen şehirlerini Barzani’ye hediye edenler, şimdi de Suriye’deki Kürt bölgesi için yapılan etnik temizlikte Türkmen nüfusun yok edilmesini seyretmektedir. Suriye’deki Türkmenlere bir taraftan Esad ve Rusya, diğer taraftan ABD destekli PYD saldırırken, AKP hükümeti kınamanın ötesinde hiçbir somut adım atmamaktadır” ifadesini kullandı.

"TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKILMADIKÇA, VARLIKLARI TEMİNAT ALTINA ALINMADIKÇA TÜRKİYE BÖLGEDE VAR OLAMAZ"

Milli ve bağımsız politikalar yürütmenin yolunun bölgedeki Türkmenlere sahip çıkmaktan geçtiğini kaydeden Çetin, şunları dedi:

“Yerlerinden yurtlarından edilen yüzbinlerce Türkmeni bugüne kadar görmezden gelen, yakılan yok edilen Türk şehirlerine Ayn el Arap (Kobani) kadar diplomatik tepki koyamayan bir dış politika, emperyalist tehdidi Türkiye’nin sınırlarından uzak tutamaz. Suriye ve Irak’taki tarihi Türk şehirlerinin Kobani kadar kıymeti olduğunu göstermeden Türk dış politikasını yönetenler başarılıyım diyemez. Türkmenlere sahip çıkılmadıkça, varlıkları teminat altına alınmadıkça Türkiye bölgede var olamaz.Türkiye kendi sınırlarını koruyabilmek için sınır ötesinde aktör olmayı başarmak zorundadır.Bölgede aktör olmanın yolu, ABD’nin desteklediği Kürtler ya da başka gruplarla değil, ancak ve ancak Türkmenlerle mümkündür.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap