SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'ye zarar!

Türkiye'ye zarar!

22 Mart 2016 Salı - 09:25








İstanbul’da dinci terör örgütü IŞİD saldırısının ardından Galatasaray Fenerbahçe derbisi, güvenlik endişesiyle ertelendi. Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka Doğuş Basketbol maçı da başka bir tarihe alındı. Erteleme nedeni basına sızdı ya da sızdırıldı: ‘’... Galatasaray-Fenerbahçe Maçı sonrası eş zamanlı kanlı eylem gerçekleşecek. IŞİD, taraftarlar arasına militanları sokarak canlı bomba eylemi ve ardından silahlarla rastgele ateş açarak kaos yaratacak’’

AVRUPA’DA DA OLDU

Avrupa’da Paris saldırısının ardından Belçika-İspanya ve Almanya-Hollanda maçları ertelenmiş, Almanya-Fransa hazırlık maçı da iptal edilmişti. Ki bu durum Avrupa için, terör saldırısından daha da şok edici bir durumdu. Terörü ve terörün ortaya çıktığı koşulları destekleyen, alkışlayan, görmezden gelen Avrupa, bu gerçeklikle ve sonuçlarıyla çok dramatik biçimde yüzleşmiş oldu..

SORULAR

Terör uzun zamandır var Türkiye’de. Ama son yıllarda çok yönlü şiddet ve terörün ortaya çıkmasında, Türkiye’yi yönetenlerin yanlış politikaları, yanlış seçimleri, çok etkili oldu. Türkiye her türlü terör ve kirli savaşın hedefi, merkezi haline getirildi. Bu önemli maçı erteleyen hükümet, hangi güvenlik kaygıları ve hangi somut kanıtlarla bu yola başvurdu? ‘’Ya olursa’’ olasılığı üzerinden mi böyle bir karar alındı? Ya da teröre karşı mücadele konusunda bazı zaafları, yanlışları kapatmak, eleştirileri engellemek amacıyla mı önlemler getirildi? Ya da bazı politik hedeflerin topluma kabul ettirmesinde, bu olay bir fırsatolarak mı görüldü? Güvenlik endişeleri ile bugün maçlar ertelenebiliyorsa, yarın hangi sınırlama ya da yasaklar getirilecektir? Yarın her hangi bir maç,eylem, anayasal hak kullanımı bir ihbarla engellenirse ne olacak?


CANLI BOMBA DEDİKODULARI

Bu saldırılar toplumda da çok sağlıksız bir süreci tetikliyor. Sözgelimi her gün Trabzon’da asılsız canlı bomba haberleri üretiliyor. Canlı bomba sabah Meydan’da, öğleyin Kunduracılarda, akşama doğru Forum ya da Varlıbaş’ta geziniyor! Bazı geceler, karanlık sokaklarda köşe başlarında ‘’dışarı şeyler’’ gibi ortaya çıkıyor! Toplum giderek paranoyaklaşıyor.

TERÖRE TESLİM OLMAK!

Vatandaşları sosyal yaşamdan yalıtan, korku ve kaygı içinde evlerine hapsedecek önlemler, gerek devletin ve gerekse toplumun teröre teslim olmak demektir. Bu karar, güvenlik nedeniyle özgürlükleri daraltacak, hatta polis devletini meşrulaştıracak, Türkiye’yi otoriterleştirecek bir sürece hizmet etmek anlamına gelir.

ORTAMI TERÖRİZE ETMEK


Ciddi bir devlet hem terörle- suçla hukuksal ve anayasal sınırlar içinde en etkili biçimde mücadele etmeli, hem de insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırmalı, özgürlükleri korumalıdır. Çünkü terörün en önemli beklentisinin, ortamı da terörize etmek olduğu unutulmamalıdır. Çok somut kanıtlar yoksa bu kararlar, içeride kendi insanını korkutmak, dışarıda ülkeyi güvensiz göstermekten başka bir işe yaramaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap