SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'ye koronavirüs 2 ülkeden bulaştı! Umreden gelenler...

Türkiye'ye koronavirüs 2 ülkeden bulaştı! Umreden gelenler...

17 Mayıs 2020 Pazar - 14:07




Koronavirüs Türkiye'ye en çok nerelerden geldi? Türk Tabipleri Birliği Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, iki aylık değerlendirme raporunu açıkladı. O raporda Türkiye'de görülen virüsün genetik yapısı da incelendi. Bizdeki koronavirüs bakın nereliymiş...





Koronavirüsün yol haritası çıkartıldı. Türkiye'ye en çok virüs bulaştıran 2 ülke tespit edildi.

Araştırma, virüsün Türkiye'deki genetik yapısı incelenmesi ile yapıldı. Hastalar tek tek incelendi. Kimlerden ve nasıl bulaştığı mercek altına alındı. Böylece virüsün Türkiye'ye en çok hangi ülkeler üzerinden giriş yaptığı saptandı.

Araştırmaya göre virüsün genetik yapısının ağırlıklı olarak Suudi Arabistan ve İran kökenli olduğu belirlendi. Bu da demek oluyor ki umreden dönenler ve Van'dan gelenler virüsü Türkiye'ye en çok taşıyanlar oldu.

O araştırma Türk Tabipler Birliği tarafından yapıldı ve son iki aylık hasta raporları ele alındı. 81 ilde görev yapan hekimler tarafından gelen veriler, 144 sayfalık rapor haline dönüştürüldü. Raporda iki ülke arasındaki hasta bağlantılarına da dikkat çekildi.

Araştırmada Türkiye'nin milyon kişi başına günlük ölüm sayısı ilk 30 günde İran ile benzerliğe dikkat çekildi. Daha sonra ise günlük ölüm sayısının İran'dan düşük seyrettiği, Bulgaristan ve Yunanistan'da ise günlük doğrulanmış ölüm sayısının Türkiye'den düşük olduğu ortaya çıktı.

23 Mart-10 Mayıs tarihleri arasında Covid-19 tanısı konan sağlık çalışanı sayısı 902. Ve araştırmaya göre bu kişilerin yüzde 77.8'i hastanelerde, yüzde 18.2'si aile sağlık merkezlerinde çalışıyordu.

Covid-19 tanısı konan sağlık çalışanlarının büyük bölümü ise iç hastalıkları ve alt dallarında çalışanlar ile acil servis ve göğüs hastalıkları kliniğinde çalışanlardan oluştuğu belirtildi.

CNN TÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap