SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'ye ihtiyacımız var

Türkiye'ye ihtiyacımız var

10 Ağustos 2016 Çarşamba - 17:06




Rusya ve Türkiye arasında yaşanan yakınlaşmadan sonra Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Chebli "Türkiye'ye ihtiyacımız var onlarında bize"





Dün Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gelişmelerin ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, hükümetin olağan basın toplantısında St. Petersburg’da dün yapılan görüşmeyi değerlendirdi.

İHTİYACIMIZ VAR

İki ülke arasındaki buzların erimesinden sonra Dışişleri Sözcü Yardımcısı Chebli, “Türkiye’nin Rusya’yla yakınlaşma arayışı, Avrupa ile işbirliğini sürdürmeye engel değil. Bizim Türkiye’ye, Türkiye’nin de bize ihtiyacı var. Birçok konuda, siyasi, ekonomik alanlarda ortak çıkarlarımız var.” şeklinde konuştu.

İYİ BİR GELİŞME

Yaklaşık 9 ay süren Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlikte Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin o dönem NATO’da da endişelere yol açtığını hatırlatan Demmer, “Önemli aktörlerin aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için yeniden bir araya gelmeleri ve çözüm aramaları tabii ki iyi bir gelişme.” ifadesini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap