SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'ye damga vuracak projeler! Seyahat süresi kısalıyor

Türkiye'ye damga vuracak projeler! Seyahat süresi kısalıyor

08 Şubat 2022 Salı - 14:26




Ulaştırma ve hava yolu sektörlerinde hayata geçirilecek projeler damga vurmaya hazırlanıyor. Planlanan projeler, hem hayatı kolaylaştıracak hem de seyahat süresini kısaltacak. İşte detaylar...





Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın mega projelerinden olan ve temeli 18 Mart 2017'de atılan '1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Türkiye'nin önemli projeleri hakkında bilgi veren Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Cemalettin Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Otoyollarımız tünellerimiz ve havalimanlarımız bizi dünyaya entegre eden önemli projelerdir. Özellikle son yıllarda yapılan İstanbul-İzmir çevreyolu, Zigana Tüneli bunlar aslında Türkiye’yi bir uçtan bir uca bağlayan projelerdir. Biz Bolu Dağı Tüneli’ni 16-17 yılda yaptık. O kadar büyük zaman kaybettik ki. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye ulaşım projelerini daha hızla yapar hale geldi.

Zigana Tüneli’nin yüzde 99’u bitti. Zigana çok önemlidir. Bir geçidimiz var bizim 2 bin 100 metre irtifada. İnsanoğlunun asırlardır kullandığı Zigana’yı biz kullanıyoruz. Doğu’dan Batı’ya doğru bütün yerleri geçiyor. İran’dan Türkiye’ye oradan Trabzon’a geliyor. İpekyolu’nun Türkiye’de iki güzergahı vardır bunlardan biri Zigana’dan geçiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap