SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin tutumu Avrupa'ya örnek olmalıdır

Türkiye'nin tutumu Avrupa'ya örnek olmalıdır

05 Ekim 2015 Pazartesi - 14:14




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika Şirketler Federasyonu tarafından düzenlenen yüksek düzeyli iş toplantısında konuştu.





İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Karşılıklı olarak yatırımlarımızın arttırılması önemli. Belçika'dan ülkemize gelen turist sayısının artmasını bekliyoruz. Türkiye her geçen gün artan yatırımlara sahip bir ülke. Türkiye'nin son 13 yılı pekçok ülkeye ilham veren bir hale gelmiştir.İki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerini önemsiyoruz. İki ülkenin ticaret hacmini 7 milyar dolar seviyesine çıkardık.2023 yılında 1 trilyon dolar ticaret hacmi hedefi koymuş bulunuyoruz.

"TÜRKİYE'NİN TUTUMU AVRUPA'YA ÖRNEK OLMALIDIR"

Türkiye olarak 2,2 milyon Suriyeli sığınmacıya kapılarımızı açtık. Türkiye dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkedir. Bizde 2,2 milyon mülteci varken Avrupa'nın tamamında 250 bin bile değil. Şuana kadar yaptığımız harcama 7,5 milyar dolar. Bize ise dünyadan gelen destek 417 milyon dolar. Biz sınırlarımıza gelmiş dayanmış olan mültecileri geri göndermek suretiyle varil bombalarına teslim edemezdik. Sadece Akdeniz'den topladığımız mülteci sayısı 60 bini buldu. Türkiye'nin sergilediği bu tutum tüm Avrupa'ya örnek olmalıdır. Biz Avrupa'dan ve uluslararası toplumdan bir külfet paylaşımı bekliyoruz.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ İNSANIDIR"


Türkiye'nin en büyük zenginliği insanıdır. Ekonomik anlamda da en büyük gücü, dinamik, çalışan ve kendine güvenen müteşebbisleridir. Gerçekleştirdiğimiz ekonomik kalkınma özel sektör tarafından atılan adımlar tarafından hedefe doğru gitmektedir. Ülkemizi geliştirmek için çok büyük atılımlar ve yatırımlar yaptık. Türkiye'nin her yerinde bölünmüş yollar var. Diğer yatırımlarımız da süratle devam ediyor. İstanbul'da 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanlarından birini yapıyoruz. Yine İstanbul'da 3. Boğaz Köprüsü'nü yapıyoruz. Eğitim sistemimizde kalitenin artırılmasına özel önem veriyoruz. AR-GE harcamalarındaki artış milli gelirimizin üzerindedir. Hedefimiz milli gelirde de oranı yükseltmektir. Biten, devam eden ve başlayacak olan birçok projeyle 2023 hedeflerimize çalışıyoruz.

"TÜRKİYE KENDİNE GÜVENİ OLAN BİR ÜLKEDİR"

Türkiye artık büyük bir kalkınma hamlesini gerçekleştirmiş, büyük bir vizyonu olan kendine güveni bulunan bir ülkedir. Küresel platformlarda daha etkin şekilde yer alıyoruz. 1 Aralık 2014'ten itibaren G-20 başkanlığının artık sonuna geliyoruz. Bildiğiniz gibi 15-16 Kasım'da zirveyi Antalya'da yapacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap