SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin konuştuğu göçmen kız ailesine kavuştu

Türkiye'nin konuştuğu göçmen kız ailesine kavuştu

05 Mart 2020 Perşembe - 12:10




Yunanistan'da geçtikten sonra ailesinden koparılarak Türkiye'ye gönderilen ve günlerdir ailesini arayan İranlı 12 yaşındaki Menice Arapzade, ailesine kavuştu.





Avrupa’ya gitmek isteyenlere engel olunmayacağının açıklanmasının ardından Konya’dan Edirne’ye geçen İran uyruklu alçı ustası Said Arapzade, eşi ve 4 çocuğu, çeşitli yollarla Yunanistan’a geçmeyi başardı.

Ancak Yunanistan askerleri tarafından yakalanan Arapzade ailesi başka bir yere, 12 yaşındaki Menice ise başka bir yere getirildi. Ailesinden koparılan Menice daha sonra bir grup göçmenle Yunan askerleri tarafından Türkiye’ye gönderildi.



Menice’nin gözyaşlarıyla gazetecilere yaptığı açıklamada ailesine kavuşmak istediğini söylemesinin ardından devreye giren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, Menice’nin, kendisinden 2 gün sonra Türkiye’ye gönderilen ailesine ulaşarak buluşmalarını sağladı.
Babası Said Arapzade’ye kavuştuğunda gözyaşlarına hakim olamayan Menice’nin duygu dolu sözleri yürek burktu.

Menice daha sonra babasıyla birlikte Edirne’den ayrıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap