SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin ilk prefabrik kar tüneli açıldı

Türkiye'nin ilk prefabrik kar tüneli açıldı

06 Kasım 2016 Pazar - 12:33




Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, Türkiye'de bir ilk olan prefabrik olan Karabet Kar Tüneli'nin Bahçesaray'da hizmete açıldığını söyled





Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye’nin ilk prefabrik kar tüneli Bahçesaray'da hizmete açıldı. Tünel hakkında bilgi veren Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, Türkiye’de ilk olarak kolon ve kirişleri fabrikadan üretilerek monte edilen prefabrik tünelinin 58 milyon liraya mal oduğunu söyledi.

2014 yılıda yapmına başlanan Karabet Kar Tüneli sayesinde kışın olumsuz hava koşullarının etkili olması ve aylarca yolunun kapalı kalması sebebiyle "Dokuzuncu gezegen" olarak adlandırılan Bahçesaray,  yılın 12 ayı ulaşılabilir hale geldi.

Bağlantı yolları ile birlikte 2 bin 300 metre uzunluğa ve 5 metre 30 santimetre yüksekliğe sahip olan tünelin Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) ile birlikte yaklaşık olarak 58 milyon TL’ye mal olduğunu söyleyen Gülhaş, tünel sayesinde halkın kar ve tipide yolda kalmayacağını ve ölmeyeceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap