SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin 'coronafobi' haritası açıklandı

Türkiye'nin 'coronafobi' haritası açıklandı

29 Nisan 2020 Çarşamba - 16:13




Türkiye'de 81 ilde yapılan 'Türkiye Koronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması' araştırması sonuçlandı.





'Türkiye Koronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması' Üsküdar Üniversitesi tarafından online anket yoluyla gerçekleştirildi.

Üniversitenin açıkladığı araştırma sonucuna göre coronavirüs pandemisinden en fazla korkan bölgeler Ege ve Doğu Anadolu bölgesi.

'Coronavirüsten çok korkuyorum' diyenler Doğu Anadolu'da yüzde 50, Ege'de yüzde 49 olarak saptandı. Bu rakamları yüzde 47 ile Akdeniz Bölgesi, yüzde 43 ile Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ve yüzde 41 ile Karadeniz Bölgesi izledi.

'Coronavirüsle ilgili haberleri izlerken gergin ve endişeli oluyorum' diyenler ise yüzde 56 ile en çok Akdeniz Bölgesi'nden çıktı.  

Sürecin yönetimine ilişkin algıları da ortaya koyan araştırmada, katılımcıların yüzde 58'i 'Covid-19 ile tıbbi mücadele konusunda dünyadaki gelişmiş ülkelere göre ülkemi daha başarılı görüyorum' ifadelerini kullandı.

Katılımcıların yüzde 82'si, bu süreçte sağlık çalışanlarına yönelik düşüncelerinin olumlu yönde geliştiğini belirtti.


Kadın katılımcıların korku ve kaygılarının daha fazla olduğu görülen araştırmada, erkeklerin psikolojik olgunlaşma süreçlerinin ise daha zayıf olduğu tespit edildi.

Koruyucu ekipmana ulaşamama endişesinin yüzde 31.1 olduğu araştırmada, ekonomik sorunlar yaşama kaygısı yüzde 30.8, kendi ya da çocuğunun eğitiminin aksaması endişesi yüzde 24.8, evden dilediği zaman çıkamama kaygısı yüzde 27.8, aile bireylerinin ruhsal durumlarına ilişkin endişe yüzde 27.6, fiziksel güvenliği sağlayamama kaygısı yüzde 26.6, toplumda silahlanma yaşanması kaygısı yüzde 23.4, etkinlik, ibadet ve hobileri sürdürememe endişesi yüzde 23.1, gerekli durumda il dışına çıkamama endişesi yüzde 22.0, işsiz kalma kaygısı ise yüzde 21.3 olarak belirlendi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap