SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'den İtalya'ya veto

Türkiye'den İtalya'ya veto

27 Mart 2013 Çarşamba - 11:09




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıs Rum Kesimiyle tartışmalı sularda uluslararası hukuka aykırı olarak çalışmalarını sürdüren İtalya





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rüzgan Enerjisi Birliği tarafından ATO Kongre Salonu'nda düzenlenen Rüzgar Enerjisi Çalıştayına katıldı. Çalıştay öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, bir soru üzerine, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile tartışmalı sularda uluslararası hukuka aykırı olarak arama çalışmalarını sürdüren İtalyan enerji şirketi ENI'nin Türkiye'deki projelerinin askıya alınmasına karar verdiklerini ve bu şirketle çalışmama kararı aldıklarını açıkladı. Yıldız, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından enerji alanındaki işbirliğinin nasıl gelişeceği sorusu üzerine bunun siyasi bir konu olduğunu, enerji sektörüyla doğrudan ilgisi bulunmadığını vurguladı. Çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu'daki enerji yatırımlarına etkisinin ne olacağı sorusu üzerine Yıldız, daha önce bölgede yatırım yapmaya kalkan müteşebbislerin zaman zaman saldırıya uğradığını hep beraber gördüklerini hatırlattı. Bölgeye yardım yapılırken Kürtlerin haklarını korumak adına yapıldığı öne sürülen saldırıların aslında oradaki vatandaşlara zarar verdiğini anlatan Yıldız, "Çözüm süreciyle beraber, silahların bırakılmasıyla beraber buradaki başta kömür olmak üzere bir çok yeraltı kaynaklarımızın daha hızlı harekete geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap