SON DAKİKA



Haber > Gündem > ''Türkiye'deki tarikatlar'' anketinden dikkat çeken sonuç

''Türkiye'deki tarikatlar'' anketinden dikkat çeken sonuç

19 Şubat 2021 Cuma - 10:46




Aksoy Araştırma’nın yaptığı tarikat anketine katılan yurttaşların yüzde 46,6’sı bu soruya tarikatları “tamamen kapatmayı”, yüzde 37,2’si ise “çok sıkı denetim yapmayı” tercih edeceğini belirtti.





Aksoy Araştırma’nın son yaptığı tarikatlar anketinde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmada tarikatlara karşı bakış açısını ortaya koyması için sorulan “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı siz olsaydınız, ülkede faaliyet gösteren tarikatlara yönelik aşağıdakilerden hangisini uygulardınız?” sorusu soruldu.

Katılımcıların yüzde 46,6’sı bu soruya tarikatları “tamamen kapatmayı”, yüzde 37,2’si ise “çok sıkı denetim yapmayı” tercih edeceğini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 83,8’i tarikatların tamamen kapatılması ya da sıkı denetim yapılması görüşünde. “Rutin denetim yapardım” ifadesini kullanan katılımcıların oranı yüzde 11,8, “Tamamen serbest bırakırdım” ifadesini kullananların oranı ise yüzde 4,4 olarak gerçekleşti.

GEÇEN SENEKİ ANKETTE DE %57,2 KAPATILSIN ÇIKMIŞTI

Optimar araştırmanın geçtiğimiz sene yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasında da “Cemaat ve tarikatlar hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 57,2’lik çoğunluk “Toplum için zararlılar, yasaklanmalı” yanıtını vermiş, 'Ne faydalı ne zararlıdırlar' diyenlerin oranı yüzde 14.7 olurken “Toplum için faydalılar, olması gerekir” diyenlerin oranı yüzde 11.6’da kalmıştı.


Araştırmadta, cemaat ve tarikatların yasaklanması gerektiğini savunanların oy verdikleri partilere göre dağılımı da yapıldı. Buna göre 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye oy vermiş olanlarde 46.9'u tarikatların yasaklanmasını istedi. Bu oran MHP’de yüzde 68’e CHP'de ise yüzde 70'e çıktı.

 Ankette “Cemaat ve tarikatları denetleyen bir kurum olmalı mı?” sorusuna yüzde 65.9 oranında “Evet” yanıtı verildi. Bu soruyu ‘evet’ diyerek yanıtlayan AK Partililerin oranı yüzde 67.8 çıktı. CHP'de ise bu oran yüzde 67.3'te kaldı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap