SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'de koronavirüs için kritik tarih 12 Nisan! Sert tedbirler gelebilir

Türkiye'de koronavirüs için kritik tarih 12 Nisan! Sert tedbirler gelebilir

10 Nisan 2020 Cuma - 09:28




Türkiye, koronavirüs salgının yayılmaması için aldığı önlemlerin ilk sonuçlarını 12 Nisan'da görecek. Beklenti olumlu yönde ancak virüsün yayılması engellenememişse, sokağa çıkma yasağı dahil çok daha sıkı yeni önlemler gündeme gelebilir.





Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında başta Istanbul olmak üzere Anadolu illerine taşınan virüsle ilgili ilk sağlıklı verilerin, 12 Nisan'da alınacağı belirtiliyor. İstanbul'dan çıkışların yasaklanmasının ardından Anadolu illerinde salgında gerileme beklenirken, buna ilişkin ilk önemli veriler, kuluçka dönemi hesaplandığında 12 Nisan pazar günü alınacak.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın heberine göre, gerileme görülmezse, başta büyükşehirler olmak üzere yeni önlemler planlanıyor.

KÜÇÜK İLLERDEKİ SAYI ÖNEMLİ

Edinilen bilgiye göre, hükümette yapılan toplantılarda, İstanbul başta olmak üzere 30 büyükşehir ve Zonguldak'a getirilen şehir dışına çıkış yasağının sonuçları değerlendirildi. Virüsün yüzde 60'ının Anadolu'ya İstanbul'dan yayıldığı saptaması yapılırken, küçük illerdeki vaka sayılarında 12 Nisan tarihinin önemli olduğu belirtiliyor.

ANADOLU ŞEHİRLERİ İZLENİYOR

Yapılan toplantılarda, virüsün kuluçka dönemi hesaba katılarak, bu tarihte yapılacak analizlerin başta İstanbul olmak üzere konulan şehir dışı yasağının ilk anlamlı sonuçlarını göstereceği ifade ediliyor. Bu tarihte Anadolu illerinden alınacak vaka sayısı, gerileme olup olmadığını gösterecek. Uzmanlar, hareketliliğin sona ermesi nedeniyle gerileme beklerken, böyle bir sonuç alınmamasi durumunda, başta büyükşehirler olmak üzere yeni önlemlerin gündeme geleceği belirtiliyor.

SERT TEDBİRLER GELEBİLİR

Yeni önlemler olarak büyükşehirlerde gıda, enerji, sağlık gibi sektörler hariç sokağa çıkışların yasaklanması, şehir karantinalarının uygulanması, her şehire farklı izolasyon belirlenmesi, pazar yerlerinin tamamen kapatılması veya belli bölgelere izin verilmesi tartışılıyor.


Kamu kurumlarında başvurulan esnek çalışmanın tamamen sonlandırılması da tartışılan başlıklar arasında bulunuyor.
Kaynak:Hürriyet

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap