SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'de ekonomi çok güzel diyen gurbetçilere: Tabi güzel olur arkadaşım 1'e 30 paran var burada!

Türkiye'de ekonomi çok güzel diyen gurbetçilere: Tabi güzel olur arkadaşım 1'e 30 paran var burada!

19 Eylül 2023 Salı - 16:15




Gurbetçi tartışması bitmek bilmiyor. Sokak röportajında konuşan bir vatandaş 1'e 30 parasıyla Türkiye'ye gelip Türkiye ekonomisi çok güzel diyen gurbetçilere ateş püskürdü.





Türkiye AKP hükümeti yönetiminde derin bir ekonomik krizden geçiyor. TL'deki değer kaybı sürerken, Türkiye'de Dolar ve Euro yükselişini sürdürüyor. Sabit gelirli aileler geçimlerini zor borçla sürdürürken yeni ekonomi politikaları borçla geçinmeyi de imkansızlaştırmak üzere kuruluyor. Ne emekli ne asgari ücretli ne memur halinden memnun değil. TL kazananların alım gücü gün geçtikçe düşüyor. Ülkedeki hayat bu düzeydeyken yurtdışından anavatana gezmeye-tatile gelen gurbetçilerin "Türkiye'de ekonomi çok güzel, çok yaşa Erdoğan" minvalindeki sözleri büyük tepki topluyor. Sokak röportajlarında bir gurbetçi tartışmasıdır aldı başını gidiyor.

"1'E 30 PARAN VAR BURADA"

Yine bir sokak röportajında konuşan bir vatandaş, Türkiye'de yaşamanın zorluğundan bihaber konuşan gurbetçilere sert ifadeler kullandı.

İşte o sözler:

"Buradaki garibanların yaşadığı hayatı yaşamadan ölmesinler ya. Ölmeyin ya. Tamam mı? İnşallah ölmezsiniz bu hayatı yaşarsınız. Bak sırtında çantan cebinde Euro'larla keyfini yapıyorsun ya. Kiralarını devlet ödüyor. Her ay çocuk parası alıyorlar. Her ay yardım alıyorlar. Tatile gittiklerinde, yıllık izin kullandıklarında cepleri doluyor. Garibanları görüyorum ya sokakta. Aç çocukları görüyorum. Siz bu insanları anlamazsınız ya. Sen bak adam sana diyor ki 'ben çocuğuma dondurma alamıyorum.' Daha ne olsun ya. Sen daha neyi konuşuyorsun? 'Ekonomi harika. Almanya bitmiş. Avrupa bitmiş.' diyen herkes o yaşayan Almancılar var ya hepsi önce buraya gelip sürüm sürüm sürünsünler. Allah onların belasını versin. Buradaki insanların hakkına tecavüz ediyorlar. Buradaki insanların hayatlarına dokunuyorlar. Orada dört dörtlük sosyal hayatları var. Orada refah içerisinde, huzur içerisinde yaşayıp 'ekonomi çok güzel' tabi ki güzel olur arkadaşım senin 1'e 30 paran var burada. Bu buradaki insanların hayatına ihanettir."


Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap