SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'de çöl tozu devam edecek mi?

Türkiye'de çöl tozu devam edecek mi?

04 Haziran 2022 Cumartesi - 17:18




Meteoroloji Genel Müdürlüğü toz bulutunun bazı illerde bugün de etkisini sürdüreceğini belirtti.





Suriye üzerinden gelen çöl tozu ve kum fırtınasının etkileri birçok ilde hissediliyor. Özellikle Gaziantep, Kilis, Kayseri, Niğde ve Adana toz bulutundan en çok etkilenen iller. Meteoroloji Genel Müdürlüğü toz bulutunun bazı illerde bugün de etkisini sürdüreceğini belirtti.

Suriye üzerinden gelen toz bulutu, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde etkili oldu. Özellikle Gaziantep, Kilis, Kayseri, Niğde ve Adana tozdan en çok etkilenen illerdi. Rüzgârla birlikte zaman zaman geniş alanlara yayıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Haziran 2022 tarihli hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yapılan değerlendirmede 2 gündür devam eden çöl tozunun bugün de Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacağı belirtildi.

Uzmanlar solunum yolu rahatsızlıkları olanları dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Çöl tozları, migren ve astım gibi hastalıkları tetikleyebiliyor ve solunum rahatsızlıklarını da artırıyor. Bu nedenle uzmanlar bu tip rahatsızlıklar yaşayanlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap