SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'de bir ilk: Ayçiçeği yağı bu özütle daha sağlıklı olacak

Türkiye'de bir ilk: Ayçiçeği yağı bu özütle daha sağlıklı olacak

22 Ekim 2023 Pazar - 16:46




Kocaeli'de çiftçilere verilen mazot kartı dağıtım töreninde biberiyenin ayçiçeği yağında koruyucu olarak kullanılması projesi de tanıtıldı. Türkiye'de bir ilk olan çalışmada, biberiyeden elde edilen özütle ayçiçeği yağındaki kanserojen etkiler azaltıldı.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarıma yönelik başlatılan destek çerçevesinde çiftçilere törenle mazot kartı verildi. Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, 2022 yılında Büyükşehir Belediyesi ile Trakya Birlik arasında imzalanan protokol çerçevesinde, biberiyenin ayçiçeği yağında koruyucu olarak kullanılması için başlatılan çalışma da tanıtıldı.

"Türkiye'de bir ilk"
Törende konuşan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, "Trakya Birlik ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ile geliştirilen ve Türkiye'de bir ilk olan biberiye ekstraktlı ayçiçeği yağı Trakya Birlik ürün gamına eklenmiştir, profesyonel mutfak tüketicilerinin tercihine sunulmuştur. Bu proje sayesinde bölgedeki üreticilerimizin artı kazancı olmuş, tüketicilerimiz ise sağlık anlamında ürün kazanmıştır" diye konuştu.
Kırbiç, projede emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkürlerini sundu.




"Ekilemeyen topraklar gelecekte risk demek"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geleceğe yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, hayata geçirdikleri projelerin birbirleriyle bağlantılı olduğunu aktardı. Geçmişte yapılan çalışmaların üzerine koyarak, üretmeye devam ettiklerini kaydeden Büyükakın, ilim ve irfan ile hareket ettiklerinin altını çizdi. Büyükakın, "Pandemi oluyor, işler zora giriyor. 'Arkadaş ben belediye başkanıyım, köprü ve yol yapacağım, park yapacağım bana ne bu işlerden' demiyorum. 'Gerekirse yolu bırakırım, pandemide bu toplumun ayakta kalması için imkanları seferber ederim' diyorum. Pandemi var, sıkıntı var, ekonomik kriz var, hammadde girdilerinde sıkıntı var. Bu topraklar ekilemezse, ekilemeyen topraklar gelecekte risk demek. 'Bir ülkenin milli güvenlik sıkıntısı, riski her neyse gıda riski de aynısıdır' diyen kafamız var. Bizim böyle bir yaklaşımımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız bize böyle anlatıyor. Bunların topyekun bir mesele olduğunu anlatıyor" ifadelerini kullandı.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap