SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye zaferi benim değil teşkilatın başarısı

Türkiye zaferi benim değil teşkilatın başarısı

20 Mayıs 2016 Cuma - 10:39




AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, başarının birlik ve beraberlik içinde yürütülen çalışmalardan kaynaklandığını söyledi.





AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 1 Kasım seçimlerinde elde ettikleri liderliğin, hiçbir karşılık beklemeksizin dava aşkıyla çalışan ve ‘Büyük Türkiye’ idealine inanan isimsiz teşkilat kahramanlarının azimli çalışmasının eseri olduğunu söyledi 

Yıllardır AK Parti’nin içinde yer alan ve son iki yıla yakın bölümünü İl Başkanı olarak yürüten Muhammed Avcı, teşkilatın büyümesinin alt yapıdan başladığını söyledi. AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte Rize’de partinin çeşitli kademelerinde görev alarak İl Başkanlığı’na kadar yürüyen Muhammed Avcı, insanların hizmet etmek için ile de belirli makamlarda olmasının gerekmediğini söyleyerek, “Hizmet her kademeden yürütülebilir, bugün iktidar partisi olarak Rize’ye ve Rizeliye hizmet etmekteyiz. Hizmetlerimizden halkımız oldukça memnun ve bu memnuniyetlerini son seçimlerde sandığa yansıttılar” dedi.

Rize teşkilatı Türkiye’nin en iyisi

Teşkilat olarak birlik ve bütünlük içinde çalıştıklarını belirten AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “Elbette başarının büyük payı, kurucu genel başkanımızda. Çünkü Rizeliler, kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yani hemşerilerini bağrına bastı. O da Rizelileri hiç mahcup etmedi. AK Parti teşkilatları, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da onu davanın doğal lideri olarak gördü ve görmeye de devam ediyor. Hele hemşerilerinin çok daha özgün bir sahip çıkma şekli var ona karşı. Dolayısıyla teşkilat olarak liderimizin katkısını unutmamız mümkün değil, o her zaman bizim gönlümüzde. Rize’deki toplu açılış programında hem teşkilatımız hem hemşerilerimiz, Cumhurbaşkanımızı yeniden görebilmek için meydana akın etti. 60 bin kişinin katılımıyla, meydanlara sığmayan bir kalabalıkla toplu açılış programı gerçekleştirildi. Bu coşku, bu kalabalık sadece sevgiyle, aşkla ve insanların güveniyle elde edilebilir ve Cumhurbaşkanımız da bunu elde ediyor. Rize son 4 seçimin galibidir. Ve seçimler sonrası Ankara’da çeşitli kategorilerde verilen bütün ödülleri alan tek teşkilatız. Rize Teşkilatı kurulduğu günden itibaren bu başarıyı ortaya koymaktadır. Bizler de bugün önceki arkadaşlarımızdan aldığımız emaneti daha yükseklere taşımak için çalışıyoruz” dedi.

Yatırımlar 10 milyarı buldu

Son 14 yılda Rize’deki yatırımların 10 milyarı bulduğunu belirten Avcı, “Son 14 yılda Rize kabuk değiştirdi. 2002 yılında iktidarı devraldığımızda Türkiye’nin yatırım bütçesi 6 milyar TL idi. Koskoca bir ülkenin yatırım bütçesi bu kadardı. Biz 13 yılda Rize’ye neredeyse 10 milyar TL’lik yatırım yaptık. Bu oranda yatırım, Türkiye’nin diğer illerine de yapıldı. Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi bu rakamlar ispatlıyor zaten. Köylerimiz, mahallelerimiz, belde ve ilçelerimiz ile Rize bütün olarak kabuk değiştirdi. Şimdi ise havaalanı ve lojistik üs çalışmaları başlıyor. Halkımız bizi iyi takip ediyor. Rize’de yüzde 76’lık oyun altında elbette bunlar da var. Aldığımız bu yüksek oy bizi asla şımartmıyor. Ayaklarımızı yerden kesmiyor. Bilakis sorumluluğumuz artırıyor” ifadelerini kullandı.


Düşman değiliz, sadece rakibiz

Avcı, “Diğer siyasi partilerle de düzeyli bir ilişki kurma gayretindeyiz. Elbette seçim dönemlerinde bazı gerginlikler yaşanabiliyor. Seçimin atmosferi hepimizi kuşatabiliyor ama düşman olmadığımızı biliyoruz. Hasım değiliz, sadece rakibiz ve bu rekabeti demokratik zeminde halkın önünde gerçekleştiriyoruz. Seçimden sonra halk bütün partilere rollerini ve görevlerini dağıtıyor. Bu noktadan sonra ortak çabamız şehrimize hizmet etmek olmalı. Biz meseleye böyle bakıyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. İletişime açık, polemikten kaçan, hizmet odaklı bir partiyiz. Rize’ye hizmet için meseleye böyle bakmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yatırımları vekillerimizle birlikte takip ediyoruz

Teşkilat içi uyumun son derece üst düzeyde olduğunu açıklayan İl Başkanı Avcı, “Aslında görev paylaşımını iyi yapmış bir ekibiz. Herkes kendi işini yapıyor. Milletvekillerimiz, belediyelerimiz, teşkilatımız son derece ahenk içinde çalışıyor. Teşkilat içi uyum, kademeler arası uyum son derece üst seviyede. Bu da başarıyı getiren faktörlerden biri. Teşkilat kendi yönetim bölgesine hakim, İl Genel Meclis üyeleri köyleri adım adım geziyor, belediye başkanlarımız ilçelerine, beldelerine yatırım kazandırmak için çalışıyor, milletvekillerimizle birlikte bütün yatırımları takip ediyoruz. Kısacası herkes işini yapıyor ve bir makine düzeninde çalışıyoruz. Bu da Rize’ye hizmet olarak geri dönüyor” dedi.

10 numara projeler devam ediyor

AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, seçimlerde verilen 10 numara projelerin devam ettiğini belirterek, 10 numara projeler içinde yer alan 10 büyük projenin bir kısmının başladığını, bir kısmının başlama aşamasında olduğunu, bir kısmının ise yatırım hazırlık çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, Isırlık Projesi, Salarha Tüneli, Kuzey-Güney birleşmesi, sahil düzenlemesi gibi projelerin başladığını, Çay Çarşısı ve Meydan Projesi’nin de yakında başlayacağını dile getirdi. İl Başkanı Avcı, Mavi Şehir Projesi’nin önemine de değinerek, “Rize’nin gelecek 50 yılının belediyecilik anlamında ‘master planı’ sayılabilecek Mavi Şehir Projesi’yle ilgili ciddi adımlar atıldı. Mavi şehir planlanırken, kentin sosyal ihtiyaçlarının pek çoğu bu alan içerisinde adapte ediliyor. Bu saydıklarımın tümü, ‘10 numara projeler’ içinde yer alıyor. Hatta 10 numara projeler içinde yer almayan yatırımlar da hayata geçirilecek. Yani daha fazlasını yapacağız. Bazı projelerin ise uzun süreli müzakere süreçleri olacak. Mesela ‘belediye bloklarının yenilenmesi projesi’ gibi. Orada vatandaşlarımızın da, dükkân sahiplerinin de, kamunun da mağdur olmaması için en ideal formül üretilmek zorunda. Ama binaların fiziki ömürleri ile ilgili ciddi sorunlar olması nedeniyle, mutlaka hayata geçmesi gereken bir proje. Kısacası Belediye yönetimi, verdiğimiz sözleri adım adım takip ediyor. Bizler de takip ediyoruz. İnşallah verilen sözlerimizi eksiksiz yerine getireceğiz” diye konuştu.

Çay sezonu sorun olmaktan çıktı

İl Başkanı Avcı, eskiden çay sezonunun iktidar partisi il başkanı ve milletvekillerinin sıkıntılı sezonu olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Telefonlar hiç susmazdı. Şimdi Allah’a şükürler olsun, AK Parti dönemiyle birlikte artık bir sistem ihdas edilmiş durumda. Her şeyden önce ‘randevu sistemi’ gibi, devrim niteliğinde bir iş başarıldı ve çay satış sistemi düzene kavuştu. Şu anda çay sezonu başladığı andan itibaren Çaykur da, çalışanlar da, müstahsil de ne yapacağını biliyor. Özel sektör de özellikle son birkaç yılda ciddi manada düzene girdi. İyiye doğru bir gidiş var. Çay daha itibarlı bir ürün halini aldı. Elbette ulaşmak istediğimiz ideal noktada değiliz. Sorunların pek çoğunu çözdük. Daha iyi olabilmesi için de elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız. Çay sezonun bütün müstahsillerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Bazen yargısız infaz yapılıyor

Yapılan çalışmalarla ilgili eleştirilerin yapıcı olması gerektiğini vurgulayan il başkanı Avcı, “Bazen belediye yönetimine ve Belediye Başkanımıza yargısız infaz yapıldığını da düşünüyorum. Bugüne kadar geçen zamanda ciddi işler yapıldı, kentin estetiğine yönelik ciddi adımlar atıldı, büyük projelere başlandı. Belki bunlar anlatılamıyor. Herhalde bizim eksiğimiz de bu olsa gerek. Siyaset eleştirisiz olmaz, elbette hepimiz eleştirileceğiz ki; eleştiriliyoruz da ama bazen bu eleştirinin dozu kaçıyor ve yapılan kritikler sağlıklı bir zemine oturmuyor, temelsiz kalıyor. Mesela 10 numara projelerle ilgili Belediye eleştiriliyor. Bazen bakıyorum da, 10 numara projelerin neler olduğunu bilmeyen insanlar bile eleştiriyor. ‘10 numara projeler nelerdir?’ diye sorsanız, bilmezler. Ama 10 numara proje eleştirisi yapıyorlar. ‘Isırlık başladı’ diyorsun, ‘öyle miydi?’ diyor. ‘Kuzey-Güney birleşmesi başladı’ diyorsun, ‘nerede o?’ diyor. Kısacası; siyasetçiler eleştirilebilir, eleştirilmelidir de ama bu eleştiriler kentin menfaatine olan yapıcı eleştiriler şeklinde tezahür etmeli. Yargısız infaz yapılmamalı. Sokak dedikoduları siyaseti şekillendirmemeli. Az önce de belirttiğim gibi 10 numara projelerle ilgili ciddi mesafeler alındı, alınmaya da devam edecek. Bazen de çok fazla kişiler üzerinden ve kişi odaklı tartışıyoruz. Bunun da ciddi sıkıntılar oluşturduğunu görüyoruz. İnsanlar kişilerle ilgili kanaatlerini kurumlara teşkil ediyorlar. Kişiyi seviyorsa kurumu yüceltiyor, sevmiyorsa kurumu yeriyor. Bu tam anlamıyla subjektif bir bakış açısını karşımıza çıkarıyor. Belediye Başkanı’nın kim olduğundan daha önemli olan konu, bence belediyenin hangi hizmetleri ürettiğidir. Biz 2004 yılından bu yana şehri nerden aldık, nereye taşıdık? Meseleye bu perspektiften bakıyoruz. Bu açıdan bakınca da, Rize’ye devrim niteliğinde hizmetler yaptığımız ortaya çıkıyor. Bu başarıda elbette ki eski ve yeni Belediye başkanlarımızın, eski ve yeni milletvekillerimizin, teşkilatlarımızın kısacası toplu olarak AK Parti ailesinin en başta da kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ciddi katkısı var. Ve inşallah bu yatırımları daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Bütün sözlerin arkasında durduk

İl Başkanı Avcı havalimanıyla ilgili olarak, “Biz bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasında durduk. Biz havalimanıyla ilgili verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Bunu hep dile getirdik. Muhalefet ettiğini düşünen ve havalimanının adeta yapılmaması için mücadele edenlere en güzel cevap zaten geldi. Başbakanımızın da imzasıyla, inşallah bu yaz alt yapı ihalesini gerçekleştireceğiz. AK Parti verdiği yüzlerce sözü yerine getirmiştir. Şu anda da yatırımlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Sahada olmaya devam edeceğiz

Son olarak teşkilat çalışmalarına değinen İl Başkanı Avcı, “Baharın gelmesiyle birlikte her zaman iddia ettiğimiz gibi seçim dönemlerinin dışında da, sahada var olan teşkilatlar AK Parti teşkilatlarıdır. Biz belki diğer siyasi partilerin aldığı oy kadar aktif siyasetçi çalışanla birlikte sahada çalışma yapıyoruz. Milletvekillerimizle, Belediye başkanlarımızla, İl Genel Meclisi üyelerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte esas gücümüzü aldığımız milletle hasbihal etmeye, milletin sorunlarını kendi bulundukları yerde dinlemeye devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları olarak son derece güçlü bir şekilde, ‘her zaman seçim varmış’ gibi hazırlıklarımızı yaparak, çalışmalarımıza devam edeceğiz”  diye konuştu.

Mustafa BAYRAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap