SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye yarın tarih yazacak!

Türkiye yarın tarih yazacak!

16 Ocak 2024 Salı - 15:06




Meydanları dolup taşıracak duyuru: Halkın canlı canlı izleyeceği yerler açıklandı





Türkiye tarih yazmak için geri sayımı açtı. Öyle ki ülkemiz tarihinde bir ilk 17 Ocak tarihinde gerçekleşecek. Tüm ülke halkı ise bu ana tanıklık etmek için meydanları doldurup taşınacak. Bu kapsamda halkın bu önemli anı canlı canlı izleyebileceği yerler açıklandı. İşte detaylar…

Türkiye, ilk insanlı uzay yolculuğunu yapmak için saatler saymaya başladı. 17 Ocak Çarşamba günü yani yarın Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna çıkacak. Söz konusu bu ana tanıklık etmek isteyen vatandaşlar nereden ve nasıl izleyeceklerini merak ederken detaylar belli oldu.

SADECE SAATLAR KALDI

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna çıkmasını sadece saatler kaldı. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Gezeravcı, 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece Türkiye saatiyle 01.11’de SpaceX ok’in Falcon 9 roket ile uzay üssüne ulaşmak üzere havalanacak. Söz konusu bu tarihte gerçekleşmesi planlanan fırlatma Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) Hareket edecek. İçerisinde Alper Gezeravcı'nın da bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatının fırlatılması İstanbul ve Ankara meydanlarından takip edilebilecek.

CANLI İZLEMEK İSTEYENLER ORAYA GİDEBİLİR

Ülkemiz için önemli bir adım olan bu fırlatma törenini izlemek isteyen kişiler için İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı şehirlerde hazırlıklar yapılmaya başlandı. Hazırlıklar kapsamında Taksim ve Kızılay gibi şehirlerin meydanlarına planetaryumlar kurulduğu. Öte yandan fırlatmanın takip edileceği yerler arasında bilim merkezleri de yer alıyor.
17 Ocak 2024 Çarşamba günü 23.00’den itibaren fırlatma töreni Kızılay ve meydanlarına kurulan alanlardan takip edilebilecek. Vatandaşların bu tarihi ana tanıklık edebilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara ve İstanbul meydanlarına “dome çadır” denilen büyük kubbeli planetaryumlar kuruldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap