SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

08 Nisan 2024 Pazartesi - 10:24




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





CHP HATAY'DA SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay için Yüksek Seçim Kurulu'na gitti. CHP heyeti, YSK'ya Hatay'da seçimin yenilenmesi, oyların yeniden sayılması ya da geçersiz oyların sayılması için başvuruda bulundu.

BAYRAM TATİLİNİN İLK GÜN KAZA BİLANÇOSU: 9 ÖLÜ, 1047 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününde 651 trafik kazası meydana geldiğini, 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1047 kişinin yaralandığını açıkladı.

ÖZGÜR ÖZEL KATARAKT AMELİYATI OLDU, GÖZÜNE MERCEK YERLEŞTİRİLDİ

CHP liderinin, ses tellerinden sonra gözünden de bir operasyon geçirdiği öğrenildi. T24'ün edindiği bilgiye göre, katarakt ameliyatı olan Özel'in, daha iyi görmesi için gözüne mercek yerleştirdiği öğrenildi. Dünya Göz Hastanesi'nde yapılan ameliyatı CHP Ankara Milletvekili, doktor Murat Emir gerçekleştirdi.

DİYARBAKIR'DA KAYYIM MAZBATA SAATİNE TOPLANTI KOYDU: "YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Diyarbakır'da seçimi büyük farkla kazanan DEM Parti Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun'a mazbataları AKP’nin, büyükşehir ve 13 ilçedeki itirazları nedeniyle henüz verilmedi. İl ve ilçe seçim kurullarının AKP'nin itirazlarını reddederek, DEM Partili adaylara mazbatalarının verilmesine karar verdi.

YSK'DAN YENİ KARAR: SİVEREK, HALFETİ VE ÜRGÜP'TE SEÇİMLER YENİLENMEYECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il seçim kurulunun aldığı Şanlıurfa Siverek, Halfeti'de ve Nevşehir Ürgüp'te seçim yenileme kararını iptal etti.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN, TERS KELEPÇELİ GÖZALTILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA: FARKLI ŞER ODAKLARININ BEŞİNCİ KOL FAALİYETLERİNİN FARKINDAYIZ

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Beyoğlu'nda "Filistin İçin Bin Genç" adlı bir grup tarafından düzenlenen gösteride, gençlerin tekme, tokatla, ters kelepçe vurularak gözaltına alınmasıyla ilgili tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Vali Gül, kent genelinde son 6 ayda Filistin'e destek, İsrail'i kınamak için çok sayıda etkinliğe izin verildiğini hatırlatarak, "Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların ‘iyi niyetli’ vatandaşlarımızı kullanarak, devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp, beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız" ifadelerini kullandı.

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALPER YEĞİN: "LÜKS VE BATIRILAN BİR BELEDİYENİN HİKAYESİNİ YAKIN ZAMANDA PAYLAŞACAĞIM"

İstanbul'da Sancaktepe Belediyesi'ni CHP adayı Alper Yeğin yüzde 9 fark atarak AKP'li rakibi Şeyma Döğücü'nün önünde bitirdi ve göreve başladı. Siyasal iletişim uzmanı Necati Özkan da tebrik ziyareti sırasında edindiği ve belediyede 6 bin metrekarelik bir başkanlık katı bulunduğuna ilişkin bilgiyi paylaştı. Sancaktepe'nin yeni başkanı Alper Yeğin, şatafatlı katla ilgili bilgiyi doğruladı ancak bir önceki başkan İsmail Erdem döneminde tasarlandığını belirterek, "Önceki başkan lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır. Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım" dedi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN BİLGE YILMAZ'DAN AKŞENER'E GÖNDERME: ŞAİBELİ PARA İLİŞKİLERİ İLE İLGİLİ TATMİN EDİCİ SÜREÇ İŞLETİLMEDİ, ANA SORUMLU İSTİFA ETMEDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İYİ Parti olarak bu hezimeti neden yaşadık?" diye soran Yılmaz'ın açıklaması şöyle: "Partideki kötü gidişin ana sorumlusu istifa edip partiye nefes aldırmadığı için İYİ Parti zayıflamaya devam ediyor. Peki İYİ Parti olarak bu hezimeti neden yaşadık? 1- Bizzat parti liderliğinin ortaya attığı şaibeli para ilişkileri ile ilgili tatmin edici süreç işletilmedi, konu açıklığa kavuşturulmadı. 2- Milletvekili listelerinde açıklanamayan, şeffaf olmayan tercihler yapıldı. Liyakatli isimler dışarıda bırakıldı..."

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU: BİR TARAFTAN BELEDİYEYİ İDARE EDEREK, BİR TARAFTAN DA ASIL MESLEĞİMİ İCRA EDEREK SÜRECİ GEÇİRECEĞİM

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, kariyeri boyunca hayat verdiği karakterlerden ziyade bundan sonra yapacağı hizmetlerle anılmayı tercih edeceğini söyledi. Beşikçioğlu, emekli tiyatroları kuracağını söyleyerek, "Bir taraftan belediyeyi idare ederek, bir taraftan da sahnedeki asıl mesleğimi icra ederek bu süreci geçirmeyi düşünüyorum. Etimesgut’ta tüm vatandaşlarımızla senaryoyu biz yazacağız, başrolü de onlar oynayacaklar" dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ, ANKARA’YA GELDİ: “ELİMİZDE BU SEÇİMİ ETKİLEYECEK ÇOK ÖNEMLİ DONELER VAR. BİZ İNANIYORUZ Kİ YARIN HAKLI OLAN KAZANACAK. HATAY KAZANACAK, BİZ KAZANACAĞIZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP’nin Hatay seçimlerine yönelik itirazın görüşüleceği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde yarın yeniden toplanma kararı kapsamında geldiği Ankara’da; “Elimizde gerçekten bu seçimi etkileyecek çok önemli doneler var. Biz inanıyoruz ki yarın haklı olan kazanacak. Hatay kazanacak, biz kazanacağız” dedi.

CUMHURİYET: SÜLEYMANCILAR CEMAATİNİN LİDERİYLE FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKAN BAŞSAVCI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler hakkında Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş'le ortaya çıkan fotoğrafı üzerine soruşturma başlatıldı. İlgili fotoğrafta Başsavcı Eskiler'in "Süleymancılar" olarak bilinen dini yapılanmanın lideri Alihan Kuriş ve diğer cemaat mensuplarıyla birlikte yürüdüğü görülüyor.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

BORSADA YATIRIMCI SAYISI ARTIYOR

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) borsa yatırımcısı sayısının 8 milyon 488 bin 136'ya yükseldiğini bildirdi.

BAYRAM E-TİCARETE YARADI: 300 MİLYAR LİRALIK SATIŞ HEDEFLENİYOR

Bayram alışverişiyle hareketlenen e-ticaret sektöründe bu bayram 200-300 milyar liralık satış yapılması bekleniyor.

1 MİLYONA YAKIN SATILIK KONUT VAR

Türkiye'deki satılık konut stoku Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 artışla 983 bin 520'ye yükseldi.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN 81 İLDE "FAHİŞ FİYAT" VE "SERVİS ÜCRETİ" DENETİMİ

Ticaret Bakanlığı, tarife ve fiyat listelerinin iş yerinin girişine asılması veya masalara konulması ve servis ücreti alınmamasına ilişkin yönetmeliğin ardından 81 ilde denetimlerin yapıldığı, İstanbul'da bir kafe zincirine 834 bin 48 lira para cezası uygulandığını duyurdu.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

NETANYAHU ATEŞKES ŞARTINI AÇIKLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki İsrailli esirler salıverilmeden ateşkesin mümkün olmayacağını söyledi.

İSRAİL, "TAKTİKSEL GEREKÇELERLE" GAZZE'NİN GÜNEYİNDEKİ ASKERLERİNİ ÇEKTİ

İsrail, Gazze'nin güneyinde bulunan tüm kara kuvvetleri askerlerini "taktiksel gerekçelerle" çektiğini açıkladı. İsrail'in hem Hamas hem de İsrail delegasyonunun yeni ateşkes müzakereleri için Mısır'a gittiği bir zamanda böyle bir karar alması savaşın en yönde ilerleyeceği konusunda soru işaretleri oluşturdu.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: BM GENEL SEKRETERİ'NE KIBRIS'TA İKİ TARAF ARASINDA ORTAK BİR ZEMİN BULUNMADIĞINI BİLDİRDİM

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin "Kıbrıs'ta yeni bir müzakere süreci olacakmış" gibi algı yaratığını belirterek, Ada'da iki taraf arasında ortak bir zemin bulunmadığını bizzat Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e anlattığını bildirdi.

SPOR GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

SÜPER KUPA | FENERBAHÇE U-19 TAKIMIYLA SAHAYA ÇIKTI, ICARDİ İLK DAKİKADA GOL ATTI, FENERBAHÇE ÇEKİLDİ

Fenerbahçe, Galatasaray'la oynayacağı Süper Kupa Finali’ne, daha önceden açıkladığı gibi U- 19 takımıyla çıktı. Galatasaray, maçın 1. dakikasında Icardi’yle golü buldu, Fenerbahçe sahadan çekildi. Hakem, maçı tatil etti. Galatasaray’ın sahaya çıkan ilk on biri ile yedek oyuncuları stattaki taraftarlar için gösteri maçı yaptı.

SÜPER KUPA FİNALİNDE MAÇTAN ÇEKİLEN FENERBAHÇE’DEN İLK AÇIKLAMA: “DÜNYANIN EN BÜYÜK SPOR KULÜBÜ OLARAK DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN VE YARINLARDA DA DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa finalinde maçtan çekilen Fenerbahçe, “Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, vurgulamak istediğimiz şey şudur ki; sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alın terinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla dünyanın en büyük spor kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap