SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

25 Şubat 2024 Pazar - 13:37




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





ERDOĞAN'DAN MANSUR YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA: NE OLACAKLARI BELLİ DEĞİL

Yerel seçime 36 gün kaldı. Çalışmalarına Sakarya'da devam eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) eleştirilerini sürdürdü. "Ülkenin ikinci büyük partisi işi gücü bırakmış kendi içinde saç saça baş başa kavga ediyor." diye konuşan Erdoğan, " Dün Türkiye'yi yönetecek cumhurbaşkanı adayı diyenlerin genel başkanlarını çiğneyip geçtiler. Onun yanında cumhurbaşkanı yardımcısı diye şehir şehir dolaştırdıkları isimlerin ise, ne olacakları belli değil" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSRAİL YÖNETİMİ BİR AVUÇ TOPRAK PARÇASINA SIKIŞTIRDIĞI GAZZELİLERİ ACIMASIZCA KATLEDİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Batılı güçlerin koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi bir avuç toprak parçasına sıkıştırdığı Gazzelileri acımasızca katlediyor." dedi.

ÖZEL'DEN GAZZE VE NEOLİBERALİZM VURGUSU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısında konuştu. Nisan ayında Filistin'e gideceğini belirten Özgür Özel, konseydeki liderlerden Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması için atılması gereken adımların daha fazla tartışılmasını isterken Sosyalist Enternasyonalin atabileceği en önemli adımlardan birinin 'neoliberal ekonomik düzenin sömürdüğü insanların yanında durmak' olduğunu söyledi.

AKŞENER: 1 NİSAN'DAN SONRA İYİ PARTİ İKTİDARININ AYAK SESLERİ KONUŞULACAK

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Akşener "İttifak düzenine de dayatma siyasetine de hayır diyoruz. Hür ve müstakil bir siyaset vaat ediyoruz" dedi.

KURTULMUŞ: ANAYASA YAPIM SÜRECİNİN YEGÂNE MERCİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'DİR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Anayasa yapım sürecinin yegâne merci, yegane yeri, ortamı Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Ümit ederiz ki orada yeterli çoğunluk bulunarak, referanduma bile gitme ihtiyacı olmaksızın bir Anayasa yapabilelim." dedi.

ADALET BAKANI TUNÇ, DANIŞTAY KARARINI YORUMLADI: VATANDAŞIMIZDA 'ACABA FETÖ'YLE MÜCADELEDE BİR ZAFİYET Mİ VAR?' ENDİŞESİ OLUŞTU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danıştay'ın HSK tarafından meslekten ihraç edilen hakim ve savcılara yönelik kararına ilişkin, "Vatandaşlarımızda bir tereddüt doğdu. 'Acaba FETÖ'yle mücadelede bir zafiyet mi var?' endişesi oluştu." dedi.

ERDOĞAN'IN MİTİNGİNDE AÇILAN "İSRAİL İLE TİCARET UTANCI SONLANDIRILSIN" PANKARTI TOPLATILDI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya mitingine katılan bazı kişilerin açtığı "İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın" pankartı apar topar kaldırıldı.

YENİDEN REFAH PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANININ ARACININ CAMI KIRILDI, PANKARTI KURŞUNLANDI

Samsun'daSaadet Partisi adayı ve Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı Hasan Togar'ın arabasının camları kırıldı. Pankartına 11 el ateş edildi.

CELAL MÜMTAZ AKINCI: “HERKESİN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜ MUTLU, HUZURLU, DERDİNE DEVA BULMUŞ BİR ANKARA TAHAYYÜL EDİYORUM”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Celal Mümtaz Akıncı, “Gençler için öğrenci yurtları çoğaltılması lazım, bugün öğrenci arkadaşlarımızın çektiği sıkıntının başında barınma sorunu geliyor. Onun dışında beslenme sorunu geliyor. Çünkü gerçekten son dönemde yaşanan hayat pahalılığı sebebiyle öğrenci arkadaşlarımızın yeteri derecede beslenemediklerinin farkındayız. DEVA Partisi olarak bu anlamda sosyal projeler geliştirip hatta onların boş zamanlarını da üretime katkı sağlamaları, okul dışındaki zamanlarında alınlarının teriyle ürettikleri ürünleri satarak kendilerine kaynak, harçlık sağlamaları için atölyeler kuracağız. Herkesin yüzünün güldüğü mutlu, huzurlu, derdine deva bulmuş bir Ankara tahayyül ediyorum" dedi.

MANSUR     YAVAŞ     ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA:     "PROJESİ     YOK'     DİYENLER,     PROJELERİMİ KOPYALAMAYA BAŞLADI"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Mansur Yavaş, Şereflikoçhisar'da Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katıldı. Yavaş, “Türkiye’de emeklilerin sorunlarına seyirci kalmayan belediye biziz. Altı aydır destek oluyoruz, desteklerimizi de artıracağız. Biz destek olamaya başladık diğerleri de ‘biz de vereceğiz’ demeye başladı. Bir sürü AK Partili belediye var. Neden destek vermiyorlar? ‘Projesi yok’ diyenler, projelerimi kopyalama başladı. Cebimden vermiyorum, Ankara halkından aldığımı, Ankara halkına veriyorum" dedi.

TURGUT ALTINOK, 4 YILDIR AYNI KİŞİNİN ALDIĞI İHALE İÇİN "KİM EN DÜŞÜK FİYAT VERDİYSE ONA VERDİK" DEDİ: BİZDE SAKLI, GİZLİ İŞ OLMAZ

Keçiören Belediye Başkanlığı yapan AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, "20 yıllık görev sürem içerisinde paralı pullu soruşturmam yoktur. 20 yıldır görev yapıyorum, adrese teslim bizde bir tane ihale yok" diye konuştu. Altınok, "Keçiören Belediyesi'nde et ihalelerinin son 4 yıldır aynı kişi tarafından alınması" ile ilgili soru üzerinede, "Kim en düşük fiyat verdiyse ihaleyi ona verdik" dedi. Bahsedilen ihalelerin pazarlık usulü ile yapıldığı ve tek katılımcıyla gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

KURUM'DAN ÖZEL'E: DEMOKRAT GİBİ GÖRÜNÜP, KENDİ GENEL BAŞKANLARINI ARKADAN BIÇAKLAYANLAR, HANÇER SİYASETİNİN AKTÖRLERİ

Bayrampaşa Millet Bahçesi'nin açılışına katılan AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve seçimdeki rakibi İmamoğlu için, “Bunların bağımsızlıkları yoktur, prangaları vardır. Hiçbiri özgür değildir, kelepçeleri vardır. İstanbul'u lobilere mahkum adamlar yönetemez. Demokrat gibi görünüp, kendi genel başkanlarını arkadan bıçaklayanlar, hançer siyasetinin aktörleri" dedi.

MURAT KURUM: EKREM BEY'E DAVET YAPILMAMIŞ, DAVET EDİLMEDİĞİ AÇILIŞA GELECEĞİNE HAFRİYAT DÖKTÜĞÜ METRONUN İHALESİNİ YAPSIN

AKP İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İlk kez; Sirkeci- Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim" açıklamasına işaret ederek, "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Ekrem Bey’e tavsiyemiz, davet edilmediği metro açılışına gideceğine gelip Sancaktepe’de hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın" dedi.

MURAT KURUM’UN HAYALİ DAVET AÇIKLAMASINA İMAMOĞLU’NDAN YANIT: “ÇED RAPORU KONUSUNDA YALAN KONUŞAN BİRİ BU KONUDA DA YALAN KONUŞUR”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme dair soruları yanıtladı. Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına davet aldığını açıklayan İmamoğlu’na AKP’nin adayı Murat Kurum’un “Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine davet yapılmamış” sözleri soruldu. İmamoğlu ise “ÇED raporu konusunda yalan konuşan biri bu konuda da yalan konuşuyor. Ama böyle bir cevap vermek davet edilmedim mutlu mu oldu yani. Çocuklar gibi vallahi Allah akıl versin. Allah akıl versin”dedi.

NARLIDERE METROSU HİZMETE GİRDİ... BAŞKAN SOYER:“BUGÜNE KADARKİ HATTIMIZ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYDİ BUNDAN SONRA SATHIMIZ, TÜM VATANDIR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, temeli 2018’de atılan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nu, binlerce İzmirlinin katıldığı törenle hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılışta yaptığı konuşmada, "Bugün, pandemiye, afetlere ve ekonomik krize rağmen İzmir aşkıyla birbirine kenetlenen 4 buçuk milyonun günüdür. Bugün "Aşkla İzmir" diyerek, refahı büyütenlerin, gün doğmadan uyananların. Bu şehir için canla başla çalışanların günüdür. Bugün, kur korumalı değil, emek korumalı hizmet anlayışıyla çalıştığımız 5 yılın, taçlandığı gündür” dedi.

AİLE BAKANI İDDİALI KONUŞTU: 22 YILDIR KADINLARDAN YANA TAVIR ALDIK, KADINLARIMIZ DA DÜNYANIN EN GENİŞ HAKLARINA SAHİP OLARAK ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ÇIKARDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 22 yıldır kadınlardan yana tavır alan bir yönetim anlayışı sergilediklerini öne sürerek, "Şehirlerimiz dünya başkentleriyle, şehirleriyle yarışır hale gelirken kadınlarımız da dünyanın en geniş haklarına sahip kadınlar olarak özgürlüğün tadını çıkardı" dedi.

DEM PARTİ'NİN ŞIRNAK'TAKİ HALK BULUŞMASINDA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) Şırnak'taki programında 6 kişi gözaltına alındı.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

BAKAN IŞIKHAN'DAN ÇALIŞMA SAATİ AÇIKLAMASI

Mesai saatlerinin düşürüleceğine yönelik çıkan haberler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Bizden bir açıklama gelmediği sürece dikkate almayın.' dedi.

MEMUR-SEN: EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini söyledi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

STOLTENBERG: UKRAYNA NATO'YA KATILACAK, BU SADECE ZAMAN MESELESİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 2'nci yıl dönümünde, müttefiklerin Ukrayna'yı desteklemeye devam etme taahhüdünü yineleyerek bu ülkenin, zamanı geldiğinde NATO'nun üyesi olacağını söyledi.

ALEKSEY NAVALNY’NİN CESEDİ ANNESİNE TESLİM EDİLDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli muhaliflerinden Aleksey Navalny'nin cezaevinde rahatsızlanarak hayatını kaybettiğinin açıklanmasından günler sonra, cesedinin akıbetine dair ilk bilgi paylaşıldı. Navalny'nin sözcüsü, 16 Şubat'ta öldüğü duyurulan muhalif liderin cesedinin annesine teslim edildiğini duyurdu.

TRUMP, ÖN SEÇİM TAKVİMİNİN ERKEN BÖLÜMÜNÜ SÜPÜRDÜ; RAKİBİ HALEY'YE MEMLEKETİNDE FARK ATTI

Donald Trump, Güney Carolina doğumlu rakibi Nikki Haley'yi memleketinde yapılan Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerde rahatlıkla yenerek başkan adaylığı için farkı daha da açtı.

KIBRIS TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ ESKİ KOMUTANI EMEKLİ KORGENERAL KKTC’DEN TÜRKİYE’YE ÜÇ BAVUL KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA KAÇIRIRKEN VIP’TE YAKALANDI

2016-2017 yılları arasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanlığı yapan emekli Korgeneral Ömer Paç, 3 valize sığdırdığı 478 karton elektronik sigara tütününü, KKTC’den Ankara’ya kaçırırken Ercan Havalimanı VİP salonunda polis tarafından tespit edildi. Ama Paç, valizlerle Ankara’ya uçtu. Akşam saatlerinde ise tekrar Lefkoşe’ye döndü. Havalimanında gözaltına alınan emekli korgeneral hakkında Üç gün tutukluluk kararı çıkarıldı. Şimdi Paç’ın neden sık sık KKTC-Türkiye arasında seyahat ettiği araştırılıyor.
.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap