SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

25 Ekim 2023 Çarşamba - 12:20




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GAZZE MESAJI: SOYKIRIMA VARAN KATLİAMLAR YAŞANIYOR 

24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Gazze için uluslararası toplum iyi bir sınav veremiyor, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tek taraflı davranıyor" açıklamasında bulundu. 
 
BAHÇELİ: DEVLETİM İSTESİN, ŞARTLAR DA ÖYLE GEREKTİRSİN, GAZZE’DEKİ ÇOCUKLARA KOL KANAT GERMEK İÇİN YOLA REVAN OLMAZSAM NAMERDİM 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır” açıklamasını hatırlatarak kendisini hedef alanlara, “Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim” diyerek yanıt verdi. 
 
KILIÇDAROĞLU: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün'ün 'adliyede rüşvet çarkı' haberine ilişkin, "100 yıllık bir Türkiye Cumhuriyeti'nde bir başsavcı Ankara'ya dilekçe yazıp, yargının içinde çeteler oluştuğunu söylememiştir. Bir savcı yargının içinde çeteler oluştuğunu söylüyorsa bıçak kemiğe dayandı demektir" ifadelerini kullandı. 
 
TBMM İNSAN HAKLARI KOMİSYONU GAZZE'YE GİDECEK 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Gazze'ye ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi. 
 
KURTULMUŞ: (İSVEÇ'İN NATO'YA KATILIMI) PRAG'DAN DÖNÜNCE DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NA GÖNDERECEĞİM 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsveç'in NATO'ya katılımı ile ilgili, "Prag'dan dönünce Dışişleri Komisyonu'na göndereceğim. Ümit ederim en kısa sürede Genel Kurul'a gelecek, milletvekilleri kararını verecektir." dedi. 
 
ÇELİK: KARA HAREKÂTI KORKUNÇ SONUÇLAR DOĞURUR 

MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kara harekâtı korkunç sonuçlar doğuracaktır. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. İsrail Gazze'yi insansız toprak parçası haline getirme peşinde." dedi. Öte yandan Çelik, Cumartesi günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı büyük bir miting yapılacağını bildirdi. 
 
HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI TÜLAY HATİMOĞULLARI: CUMHUR İTTİFAKI'NA SORUYORUM; İSRAİL İLE GELİŞTİRİLMİŞ OLAN ASKERİ ANLAŞMALARDAN VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? 

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, " Türkiye'deki iktidar "Filistin davası benim ana davam der" ama doğru değil, İktidar kan ağlayan Filistin halkının yanında değil, sadece kendi tabanına şirin gözükmek için Filistin'in yanındaymış gibi davranıyor. Burada ben Cumhur İttifakı'na soruyorum, İsrail ile geliştirilmiş olan askeri anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?" dedi. 
 
KAFTANCIOĞLU'NDAN BAKAN YERLİKAYA'YA SOYLU ÇIKIŞI: SİZDEN ÖNCEKİ, KOLTUĞUNDA ARMUT MU TOPLUYORMUŞ? 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımını alıntılayan eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu'yu sert sözlerle eleştirdi. Kaftancıoğlu, Bakan Yerlikaya'nın paylaşımını alıntılayarak, "Sizden önceki, koltuğunda armut mu topluyormuş?" dedi. 
 
ADALET BAKANI TUNÇ'TAN, DİLAN POLAT AÇIKLAMASI 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı eleştirilerine kesinlikle katılmayın, bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider” ifadelerini kullandı. 
 
PROF. DR. İLBER ORTAYLI: BU ŞEKİLDE BİR KUTLAMA OLMAZ; KİMSE KUSURA BAKMASIN TÜRKLER CUMHURİYETLERİNE SAHİP ÇIKMADILAR! 

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarını eleştirdi. “Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Bu şekilde bir kutlama olmaz. Hiçbir cumhuriyet 100. yılını böyle kutlamadı” diyen Ortaylı, “Kimse kusura bakmasın; Türkler Cumhuriyetlerine saygı göstermediler, sahip çıkmadılar. Umarım 150. yılda başka bir tablo ortaya çıkar” ifadelerini kullandı. 
 
MANSUR YAVAŞ'TAN 100. YIL FARKINDALIK ÇALIŞMASINA KATILMALARI İÇİN BAŞKENTLİLERE ÇAĞRI 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları, iş makineleri ve araçlarını ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ yazılı stickerlarla süslüyor. Başkan Mansur Yavaş, isteyen vatandaşların araç etiketlerini ABB Merkez Binası A ve Blok Danışma’dan temin edilebileceğini belirterek, "Siz de 100. yıl farkındalık çalışmasına katılabilirsiniz" dedi. 
 
İMAMOĞLU: DEPREM KONUSUNDA İSTANBUL'UN KANUNA BİLE İHTİYACI VAR 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un gerekiyorsa deprem konusunda bir kanuna bile ihtiyacı var. Yani bu konuda özel bir düzenlemeye bir sürecin hızlanması noktasında bir kararlılığa ihtiyacı var. İstanbul'u özel bir yere koyun" dedi. 
 
CHP'Lİ TORUN'DAN BAKAN FİDAN'A: İSVEÇ’LE YAŞANAN ANLAŞMAZLIKLARIN NASIL ORTADAN KALDIRILDIĞINI HALKIMIZ MERAK EDİYOR 

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO’ya katılım protokolünü imzalayarak TBMM’ye sevk etmesiyle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a “İsveç Yüksek Mahkemesi’nin kutsal kitabımıza yönelik saldırıları yasaklayan düzenlemeyi iptal etmesine ve 4 ay önce gerçekleşen saldırıya göz yumulmasına karşın İsveç’in bu hassas konuya karşı tutumu neden görmezden gelinmiştir?" diye sordu. 
 
CHP'NİN ERİŞİM ENGELİ KARARLARININ ARAŞTIRILMASI ÖNERİSİ REDDEDİLDİ; CHP'Lİ VEKİL, KILIÇDAROĞLU'NUN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLEN GRUP KONUŞMASINI
OKUDU


CHP’nin internet ortamındaki yayınlara getirilen erişim engeli ve içerikten çıkarma kararlarıyla ilgili araştırma önergesinin öne çekilerek bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Turan Aşkın Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki “rüşvet” iddialarına ilişkin erişim engeli getirilen grup konuşmasını Genel Kurul’da okuyarak tutanaklara geçirdi. 
 
KAMUDA BİRDEN FAZLA MAAŞ ALAN BÜROKRATLARIN ARAŞTIRILMASI ÖNERİSİNE RET; İYİ PARTİLİ KARAKAŞ: EN AZ 10 EMEKLİ MAAŞI KADAR İLAVE PARAYI HER AY CEPLERİNE İNDİRİYORLAR 

Saadet Partisi’nin kamuda birden fazla maaş alan kamu görevlilerinin araştırılması önergesinin öne alınması önerisi TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi. İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, "Bakan yardımcıları, bürokratlar, sayısını dahi bilmediğimiz yüzlerce cumhurbaşkanı danışmanları, TÜPRAŞ, PETKİM, Eximbank ve Türk Telekom gibi birçok kuruldan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın emeklilerimize sadaka olarak verilen 5 bin liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var" dedi. 
 
İYİ PARTİ: “ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİNİN İÇ POLİTİK KAYGILARLA TEHLİKEYE ATILMASINI İYİ PARTİ OLARAK DOĞRU BULAMAYIZ” 

İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanlığı, “İktidarın açıklamalarında direkt askerî destek vermek kastediliyorsa; Türkiye’mizin güvenliğini düşünmeden adım atmanın en akılcı seçenek olmayacağını düşünürüz. Mehmetçik’in sınırlarımız dışında görevlendirilmesi ancak vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik bir tehdit bulunması hâlinde söz konusu olabilir. Birleşmiş Milletler bünyesinde veya uluslararası kuruluşlar dâhilinde bir tavır alınacaksa askerî destek de tabii ki verilebilir. Ancak Türkiye’nin güvenliği ve çıkarları önceliklendirilmelidir. Türkiye’nin başka ülkelerin bölgesel veya küresel çıkarları için kullanılması ve ülkemizin güvenliğinin iç politik kaygılarla tehlikeye atılmasını İYİ Parti olarak doğru bulamayız” açıklamasını yaptı. 
 
YENİDEN REFAH PARTİLİ KILIÇ: İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİĞİNE TBMM’DE RET OYU VERECEĞİZ, BU KONUDA KARARLIYIZ 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk edilmesine ilişkin, “İsveç'in NATO'ya üyeliğine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ret oyu vereceğiz ve bu konuda kararlıyız. Yeniden Refah Partisi, İsveç'in NATO'ya üyelik protokolüne Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ret oyu kullanacaktır. Tavrımız, kararlılığımız, açık ve net bir şekilde ortadadır. Başka hangi siyasi partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuda takınacağı tavır ne olursa olsun bizim tavrımız budur ve değişmeyecektir” dedi. 
 
HSK’NIN “BAŞSAVCI’NIN MEKTUBU” SORUŞTURMASI SINIRLI İLERLİYOR: ÜÇ MÜFETTİŞ İDDİALAR HAKKINDA SADECE BİR HAKİMİ SORUŞTURUYOR
 
HSK, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın kendi adliyesinde para karşılığı erişim engellemesi ve tahliye kararları verildiği iddialarını anlattığı şikayet mektubundaki iddialar hakkında soruşturma başlatmıştı. İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderilen üç HSK müfettişinin mektuptaki iddialarda adı geçen yargı mensuplarından sadece Hakim S.D. ile ilgili çalışma yürüttükleri öğrenildi. Mektuptaki iddiaların büyük bölümünün soruşturulmaması Adliye’de rahatsızlık yarattı. 

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK: KÖRFEZ'DE 200'DEN FAZLA YATIRIMCIYA FIRSATLARI ANLATTIK 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Suudi Arabistan'a yönelik Körfez ülkeleri programı kapsamındaki temaslarına ilişkin, "Türkiye: Your Resilient Partner programında 200'ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık." ifadesini kullandı. 
 
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN 'EMEKLİLİKTE YAŞ' AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Seçim sonrası kurda önemli bir hareketlilik yaşandı. Oldukça önemli bir değişim oldu. Önümüzdeki dönemde böyle bir haraketlilik beklemiyoruz. Bununla ilgili bir hedefimiz yok. Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok.  " dedi. 
 
KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNE ZAM 

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. 8,50 TL olan 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için yüzde 76,5 zam ile 15 TL'ye yükseltildi. 
 
12. KALKINMA PLANI TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA KABUL EDİLDİ 

12. Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program, 12. Kalkınma Planı ve 2024 bütçesiyle politika belirsizliklerinin ortadan kalkması ve bazı alanlarda güncellenen politikalarla birlikte gelecek dönemde doğrudan uluslararası sermaye konusunda daha hareketli bir döneme girileceğini tahmin ettiğini söyledi. 
 
BAKAN BOLAT: 1 KASIM'DAN İTİBAREN MANİPÜLATİF ÇABALAR AĞIR CEZALANDIRILACAK

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isim ve hesaplarla fiyatları yükseltmek için yapılan manipülatif çabaların ağır cezalandırılacağını söyledi. 
 
YAPI KREDİ'DEN 48.7 MİLYAR TL NET KÂR 

Aktif büyüklüğü 1,7 trilyon liraya ulaşan Yapı Kredi yılın ilk 9 ayında 48,7 milyar TL net kâr elde etti 
 
AB'DEN ARÇELİK'İN WHİRLPOOL'U SATIN ALMASINA ONAY 

Avrupa Birliği Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasını onayladı. 
 
ESK'DAN ET VE SÜT RAPORU: “KIRSALDAKİLER, HANE HALKININ HAYVANSAL GIDA İHTİYAÇLARINI KENTLERDEN KARŞILAMAYA BAŞLADI” 

Et ve Süt Kurumu’nun “Et ve Süt Sektörü Çalıştayı Sonuç Raporu” yayınlandı. Kırsalda refah düzeyinin düştüğünün belirtildiği raporda, “kırsal kesimde yaşayan hane halkının hayvansal gıda ihtiyaçlarını kentlerden karşıladığına” dikkat çekildi. Hayvancılık yatırımlarına verilen desteklerde, hibe oranlarının cazip geldiği farklı işletmelerin desteklerden faydalandığının belirtildiği raporda; “Desteklenen işletmelerin ne durumda olduğunun”, “üretim ve istihdam kapasitelerinin ne olduğunun”, “kaç tanesinin el değiştirdiğinin veya âtıl kaldığının” tam olarak “bilinmediğine” dikkat çekildi. Bunun yanı sıra, “Kırsalda yaşayan ve geçimini hayvancılıktan sağlayan küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin yatırım programlarından yeterli oranda faydalanmadığı" tespiti yapıldı. 

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI 704 ARTARAK 5 BİN 791'E YÜKSELDİ 

İsrail'in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak, 5 bin 791'e yükseldi. 
 
MACRON VE NETANYAHU'DAN ORTAK AÇIKLAMA: IŞİD'E KARŞI SAVAŞAN KOALİSYON HAMAS'A KARŞI DA SAVAŞSIN 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ortak basın toplantısında konuştu. Macron, Hizbullah ve İran'ı sorumlu davranmaya çağırarak IŞİD'e karşı savaşan koalisyonun Hamas'a karşı da savaşmasını önerdiğini söyledi. Netanyahu ise Hamas'ı, "uygarlığı Orta Çağ'a geri götürmeye çalışan bir şer ekseninin parçası" olarak tanımlayarak savaşı Hamas'ın kazanması halinde herkesin tehlikede olacağını savundu. 
 
FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON VE İSRAİLLİ MEVKİDAŞI HERZOG'DAN ORTAK AÇIKLAMA: HİZBULLAH BİZİ SAVAŞA SÜRÜKLERSE BUNUN BEDELİNİ LÜBNAN ÖDER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Kudüs'te ortak bir basın brifingi düzenledi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu sabah saatlerinde Tel Aviv'e gitmişti. Macron, Fransa'nın daha önce "terörist saldırılara maruz kalmış bir ülke" olduğunu hatırlatarak İsrail'e desteğini yineledi.  Macron mevkidaşına Fransa'nın İsrail ile "omuz omuza" durduğunu ve "terörizme karşı savaşta yalnız bırakılmayacağını" söyledi. "Sizinle terörist saldırılara maruz kalmış bir ülke adına konuşuyorum" diyen Macron, "Terörist gruplara karşı savaşmak bizim görevimizdir" dedi. 
 
BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: FİLİSTİN HALKI, 56 YILDIR BOĞUCU BİR İŞGALE MARUZ TUTULUYOR 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Gazze'de açık bir şekilde şahit olduğumuz uluslararası insani hukuk ihlallerinden derin endişe duyuyorum. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı" dedi. 
 
BM GENEL SEKRETERİ “HAMAS SALDIRISI BOŞLUKTA GERÇEKLEŞMEDİ” DEDİ, İSRAİL İSTİFASINI İSTEDİ 

BM Genel Sekreteri Salı günü 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'ne hitap etti. BM Genel Sekreteri António Guterres, 7 Ekim'deki Hamas saldırısının "bir boşlukta gerçekleşmediğini" söyledi: "Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz bırakılıyor. Ancak Filistin halkının sıkıntıları Hamas'ın korkunç saldırılarını haklı gösteremez. Ve bu korkunç saldırılar Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez.” Konuşma için “şok edici” diyen İsrail’in BM temsilcisi Guterres’i istifaya çağırdı, İsrail Dışişleri Bakanı da artık BM Genel Sekreteri ile görüşmeyeceğini açıkladı. 
 
KATAR EMİRİ, “ARTIK YETER, İSRAİL’E YEŞİL IŞIK YAKILMAMALI” DEDİ. MACRON, HAMAS’A KARŞI ULUSLARARASI KOALİSYON ÖNERDİ 

Emir Şeyh Temim, İsrail’e meşru müdafaa hakkı diyerek yeşil ışık yakan Batılı ülkeleri eleştirdi. Aynı gün İsrail’i ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron da İsrail’e desteğini tekrarladı: “IŞİD’le mücadele için kurulan uluslararası koalisyon Hamas ile mücadeleyi kapsayacak şekilde genişletilmeli.” 
 
ARALARINDA KAOS GL’NİN DE OLDUĞU ÖRGÜTLERDEN BM VE AB’YE MEKTUP: HİÇBİR ŞEY, BİR TOPLUMUN KOLEKTİF OLARAK CEZALANDIRILMASINI HAKLI ÇIKARAMAZ 

BM Genel Sekreteri, Avrupa Birliği Parlamentosu, Avrupa Komisyonu Başkanı ve Uluslararası Kızılhaç’a gönderilen mektupta sivil toplum örgütleri, “Hiçbir şey, çoğunluğunun çocuklar olduğu bir toplumun kolektif olarak cezalandırılmasını haklı çıkaramaz” diyerek yetkilileri İsrail’e Gazze’deki ablukayı kaldırması için baskı yapmaya çağırdı. 
 
İNGİLTERE’DE DEVLET VE KİLİSE ARASINDA GAZZE ÇATLAĞI. ANGLİKAN KİLİSESİ: “ACİL ATEŞKES” 

İngiliz devlet kilisesi olan Anglikan Kilisesi’nin başındaki Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, Kudüs’e gitti, İsrail’in kendini savunma hakkını şerhsiz destek veren resmi İngiliz politikasından ayrılarak Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve İsrail'in sivilleri bombalamasına son verilmesi için acil bir çağrıda bulundu. Çağrıya Kudüs Rum Ortodoks Patriği 111. Theophilos, Latin Patriği Fuad Twai, Ermeni ve Kıpti patrikleri de destek verdi. 
 
KREMLİN: PUTİN KALP KRİZİ GEÇİRMEDİ 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti. Kremlin, bugün yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı. 

PENTAGON: IRAK VE SURİYE'DEKİ ABD VE KOALİSYON GÜÇLERİNE SON 7 GÜNDE 13 SALDIRI YAPILDI 

Pentagon Sözcüsü General Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. Ryder, 17-24 Ekim'de ABD ve koalisyon güçlerine insansız hava aracı (İHA) ve roketlerle Irak'ta en az 10, Suriye'de de 3 ayrı saldırı gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı. 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap