SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanı’na ilk fidanlar dikildi

Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanı’na ilk fidanlar dikildi

14 Şubat 2022 Pazartesi - 18:37




Adana’da Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanı’na 10 bin fidan dikildi.





Ukrayna merkezli Hyatt Vakfı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı (OGEM Vakfı) işbirliğinde Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanı projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk olarak Adana’nın Sarıçam ilçesinde 67 dekar alanda orman kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Bugün dostluk ormanına 10 bin fidan dikildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, ormanların önemini anlattı.

Hyatt Vakfı Başkanı Gayana Yüksel, “Korkunç yangınlar Türkiye’nin güneyindeki turistik bölgelerin de içinde olduğu pek çok yerleşim yerini etkiledi. Türkiye birçok badirelerden geçti ve onun bu felaketleri de atlatmaya gücü ve kudreti vardır. Ukrayna, her zaman Türkiye’nin yanındadır” diye konuştu.

Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar, orman yangınlarının bu sene herkesin içini yaktığını belirterek, ormanların öneminden bahsetti. Bodnar, “Türkiye her zaman Ukrayna halkının yanında olmuştur. Türkiye dünyada bütün her yere yardım ulaşmaya çalışıyor. Bu geçtiğimiz zor günlerde de Türkiye yanımızda. Bizde bugün bu ormanla küçükte olsa Türkiye’nin yanında olduğumuzu gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap