SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye şehitlerini uğurladı

Türkiye şehitlerini uğurladı

04 Eylül 2015 Cuma - 16:56




Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4 poli





ALANYA

 2 çocuk babası Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy için Alanya’da cenaze töreni düzenledi. Mardin’de düzenlenen törenin ardından dün gece askeri uçakla getirilerek, Alanya Belediye Mezarlığı morgunda bekletilen Aksoy’un cenazesi, Sabah saatlerinde alınarak önce Kızlarpınarı Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Türk bayrağına sarılı Aksoy’un cenazesi evinin önüne getirildiğinde, eşi Aysun Aksoy, tabuta sarılmak istedi. Yakınları ayakta durmakta zorluk geçen Aysun Aksoy’a izin vermedi. Şehidin bazı yakınları ise tabura sarılarak gözyaşı döktü. Burada helallik alındıktan sonra şehidin naaşı, silah arkadaşlarının eşlik ettiği cenaze aracıyla namazın kılınacağı, Emine Özmüftüoğlu Camii’ne getirildi.

 Şehit polisin eşi Aysun Aksoy ile çocukları 12 yaşındaki Mehmet ve 5 yaşındaki Cengizhan camiye geldiğinde ise törende acı, hüzün ve öfke bir kat daha arttı. Aysun Aksoy eşinin tabutuna sarıldı, uzun uzun fotoğrafını seyretti. Yakınları Aksoy’u tabuttan ayırmak isterken şehit eşinden "Gitme, ayağa kalk" sesleri yükseldi.

 EŞİ 'GÖTÜRMEYİN’ DİYE FERYAT ETTİ

 Antalya Müftüsü Osman Artan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Emniyet Amiri Aksoy’un naaşı meslektaşları, yakınları ve Alanyalarının omuzlarında defnedileceği Belediye Mezarlığı’na götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehit eşi "N’olur götürmeyin" diyerek eşinin cenazesine son kez baktı. Şehit polisin naaşı tekbirler arasında araca konuldu.Şehit Aksoy’un cenazesi Alanya Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.


 KONYA

 Bir yıllık polis memuru Ahmet Akalın, öğle saatlerinde Doğanhisar Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınarak baba evinin olduğu Deştiğin Mahallesi’ne getirildi. Yakınları tarafından gözyaşları arasında karşılanan Ahmet Akalın için baba evi önünde helallik alındı. Yeğeninin cenazesini karşılayan teyzesi Fatma Deniz, ”Hoş geldin kuzum. Ağlamayacağım. Yerine ben geçeceğim. Yalvarırım beni de polis yapın. Ben de PKK ile savaşacağım” diye feryat etti. Şeker Fabrikası’nda işçi olarak çalışan babası Mustafa Akalın da oğlunun tabutunun bulunduğu cenaze aracının yanına gelerek dua etti. Anne Kamile Akalın sinir krizi geçirirken, sağlık ekipleri ambulansa alarak müdahale etti. Şehit polis memuru Akalın’ın biri polis memuru olduğu öğrenilen 3 kız kardeşi de gözyaşlarına boğuldu.

 

 

NİŞANLISI GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU


 5 ay önce nişanlandığı ve önümüzdeki yıl da düğün yapacağı öğrenilen şehit polis memuru Ahmet Akalın baba evinin önünde alınan helalliğin ardından cenaze namazının kılınacağı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Şehit Akalın’ın hemşire olan nişanlısı Kübra Eski’nin de güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

 ÇEYİZLERİ TABUTUNA KONULDU

 Cuma namazının ardından şehit Ahmet Akalın’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu cenaze aracından indirilerek törenin yapılacağı caminin önüne konuldu. Nişanlı olan Şehit Akalın’ın tabutunun üstüne çeyizindeki çorap, tişört konuldu. Şehit polis Ahmet Akalın, Orta Camisi’nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra tekbir sesleri ile ’Şehitler ölmez Vatan bölünmez’, ’Deştiğin ovası şehit yuvası’, ’Kahrolsun PKK’ sloganları eşliğinde getirildiği mahalle mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

 ADANA

 3 meslektaşı ile birlikte şehit düşen polis memuru Akif Hatunoğlu’nun cenazesi Adana’da toprağa verildi. Şehit polis Akif Hatunoğlu’nın cenazesi önce Sarıçam İlçesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada toplanan yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Eşi hemşire Semra Hatunoğlu, cenaze aracında Türk bayrağına sarılın eşinin tabutuna son kez dokunup, ağıt yaktı. "Emanetine sahip çıkacağım" diye söz veren Semra Hatunoğlu, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin kızı Sebiha’ya ise polis şapkası takıldı. Şehit cenazesi burada bir süre bekletildikten sonra Buruk Mezarlığı’na götürüldü.Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Adana  Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek,  babası Hasan Hatunoğlu, yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.Trabzon’dan gelen kayınvalide Fatma Gümüştaş, tören sırasında "Cumhurbaşkanı, Başbakan gelip bunların canını geri versin" diye feryat ederken, hemşire eşi Semra Hatunoğlu da "Hani 2 gün sonra buluşacaktık. Ben bu kıza nasıl bakacağım?" diye ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polisin naaşı mezarlık içindeki şehitlikte toprağa verildi.


 

DİYARBAKIR

 3 meslektaşıyla birlikte şehit olan polis  memuru Mehmet Hüseyin Balta'nın cenazesi ise dün akşam memleketi Diyarbakır'da toprağa verilmişti. Balta'nın Türk bayrağına sarını naaşı Mardin Emniyet Müdürlüğündeki  törenin ardından Diyarbakır'ın Çınar ilçesine getirildi. Balta'nın cenazesi,  Aşağıkonak Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İstanbul'da ikamet ettikleri için Mardin'deki törene yetişemeyen baba  Alihan ve anne Adule, cenaze namazı ve defin işlemlerine katıldı. Şehidin naaşı  mahalle mezarlığında toprağa verilirken yakınları gözyaşı döktü. Balta'nın evli 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Şehit Hatunoğlu için Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Emniyet Genel Müdürü ve Adana Valisi çiçek gönderdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap