SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye şehitlerine veda etti! Yürekler yangın yeri!

Türkiye şehitlerine veda etti! Yürekler yangın yeri!

14 Kasım 2022 Pazartesi - 17:58




İstanbul'u kana bulayan, Türkiye'yi yasa boğan saldırı, 6 canımızı bizden koparırken, 2'si ağır, 81 kişinin yaralanmasına neden oldu. Hain saldırıda Arzu Özsoy ile kızı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ile eşi Mukaddes Elif Topkara hayatlarını kaybetti. Hayatını kaybeden 6 kişinin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Terör şehitlerinin cenazeleri yakınları tarafından teslim alındı. Yusuf Meydan ve kızı Ecrin, Adana'da gözyaşları içinde uğurlandı.





İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren Yusuf Meydan, Ecrin Meydan, Adem Topkara, Elif Mukaddes Topkara, Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar son yolculuğuna uğurlandı.

Ecrin’in annesi Mevlide Meydan, "Gösterin bana, bebeğimi istiyorum" diyerek fenalık geçirdi.

Adana Kabasakal Mezarlığı’nda Yusuf Meydan (34) ve kızı Ecrin Meydan’ın (9) cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Taşçı kıldırdı. 




Yusuf ve kızı Ecrin’e ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Tabutlar cenaze aracına konulduktan sonra anne Mevlide Meydan,  "Üzerimde kocamla kızımın kanı var. Gösterin bana, bebeğimi istiyorum. Doyamadım ben kızıma" sözleriyle yürekleri dağladı. Fenalık geçiren anne Mevlide Meydan, ambulansa bindirildi.

Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan’ın cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da katıldı.




KARI KOCA HAYATINI KAYBETTİ

Taksim saldırısında yüreklerimizi yakan bir de çift vardı. 40 yaşındaki Adem Topkara ise 27 yaşındaki eşi Mukaddes Elif Topkara ile hayatını kaybetti.

Beyoğlu'nda meydana terör saldırısında hayatını kaybeden Adem Topkara ve eşi Elif Topkara son yolculuğuna uğurlandı. Çiftin 7 aylık olan oğulları Yağız ve 2.5 yaşındaki kızları Elif İlay hem yetim hem de öksüz kaldı.




Hain saldırıda hayatını kaybeden Adem Topkara (40) ve eşi Elif Topkara (37) için Ayazağa Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkan’ı Osman Nuri Kabaktepe, acılı babalar Mustafa Topkara, Abdi Köseoğlu ve aile yakınları katıldı.

 Burada basın mensuplarına konuşan Mustafa Topkara, "Halasının yanına bıraktılar çocukları, hadi biraz dışarı çıkarım dediler. Yapacak bir şey yok" dedi. Kızının tabutuna kapanan Abdi Köseoğlu ise gözyaşlarına hakim olamadı. İkindi namazının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da tabutu omuzladı. 




Topkara çifti, ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının sonra Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi. Öte yandan, çiftin 7 aylık olan oğulları Yağız ve 2.5 yaşındaki kızları Elif İlay'ı halalarına bırakarak Taksim'e gezmeye gittikleri öğrenildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap