SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye’nin ikinci rahim nakli bebeği 1 yaşında

Türkiye’nin ikinci rahim nakli bebeği 1 yaşında

29 Eylül 2023 Cuma - 14:54




Türkiye’nin ikinci rahim nakliyle doğan bebeği olan Özlenen bebek ve Erdem ailesi nakli gerçekleştiren ve dünyaya gelmesinde büyük emekleri olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile birinci yaşını kutladı.





Dünyanın ilk kadavradan rahim naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikinci rahim nakli 27 Temmuz 2021’de gerçekleşmişti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki 40 kişilik ekip, Havva Erdem’e 8.5 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakletmişti. Türkiye’de kadavradan ikinci rahim nakli yapılan Havva Erdem, 14 ay sonra 2022 yılında doğum yaparak bebeği Özlenen Erdem’i kucağına almıştı. Doğumun üzerinden geçen bir yılın ardından Havva Erdem, eşi Şükrü Erdem ve kızları Özlenen Erdem, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile bir araya geldi.

İlk nakil ikincisine ilham verdi
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akdeniz Üniversitesi olarak tıp dünyasına bir kez daha tarihi bir an yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. 2011 yılında ilk rahim naklini Derya Sert’e gerçekleştirmiştik. 9 yılın ardından Derya Sert bebek sahibi olmuştu. Bu ilk başarı sadece teknik bir başarı değil aynı zamanda umutların ve hayallerin gerçekleşebileceği bir işaret oldu. Derya Sert’in cesareti ve motivasyonu ikinci rahim nakli operasyonunu gerçekleştirmemize ilham verdi. Derya Sert’in tecrübesiyle embriyo transferini daha kısa bir süre içinde gerçekleştirerek Havva’nın hamile kalmasını sağladık. Sonuç çok daha kısa sürede yeni bir sevinç daha yaşamamıza vesile oldu. Türkiye’nin ikinci rahim naklini yaptığımız Havva Erdem bu özel ameliyatın ardından 14 ay sonra sağlıklı bir bebeği dünyaya getirdi. Bugün bu bebeğin ailesi tarafından özlemle beklenen Özlenen bebeğin doğum gününü kutluyoruz.” şeklinde konuştu
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap