SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye-Macaristan ticaret hedefi: 6 milyar dolar

Türkiye-Macaristan ticaret hedefi: 6 milyar dolar

15 Şubat 2024 Perşembe - 15:51




Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Türkiye ve Macaristan arasında düzenlenen JETCO toplantısının mutabakat zaptı imzalama töreninde konuşarak, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerden beklentileri ortaya koydu.





Türkiye-Macaristan Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu (ETOK/JETCO) 1. Dönem Toplantısı'na ilişkin protokol, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto tarafından Ankara’da imzalandı.

Ticaret Bakanı Bolat, “Türkiye-Macaristan ETOK/JETCO 1. Dönem Toplantısı”na katılarak, Türkiye ve Macaristan arasında ortak yapılacak çalışmaları aktardı ve bu kapsamda kültürel iş birliği faaliyetlerinin de yürütüleceğine dair bilgi verdi.

"Amaç ikili ilişkileri güçlendirecek"

Bolat, 2022 yılında kurulan JETCO birliğinde amacın ikili ilişkileri artırmak olduğunun üzerinde durarak, şu açıklamalarda bulundu:

Diplomatik ilişkilerimizin bu yıl 100. yılını kutlayacağımız Macaristan ile stratejik düzeyde ilerleyen ilişkilerimizde ekonomik ve ticari işbirliğimizi çok daha yukarılara çıkarmaya kararlıyız.

"JETCO mutabakat zaptı, ikili ilişkileri geliştirecek"

JETCO mutabakat zaptında, enerjiden, ulaştırmaya ve çevre alanındaki iş birliklerine kadar çok farklı alanlar yer almaktadır. Zaptın iki ülke ilişkilerinde yeni alanlar oluşturacağına inanıyoruz. Yapılan çalışmalar takip edilecektir.


6 milyar dolarlık ihracat hedefi

Bakan Bolat, zaptın imza töreninin ardından görüşmelerin devam edeceğini bildirerek, kısa sürede iki ülke arasında yıllık 6 milyar dolarlık ihracat hedefi beklendiğini tekrarladı.

"İki ülke arasındaki frekans sayımlarının artırılması konusunda yakında olumlu gelişmeler göreceğiz"

Bolat, taraflar arasında ulaştırma alanındaki işbirliğinin devam ettiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

Hava yolu taşımacılığında da iki ülke arasındaki frekans sayımlarının artırılması konusunda yakında olumlu gelişmeler göreceğiz. Bu anlamda önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın ortaya koydukları vizyon çerçevesinde karşılıklı ekonomik ilişkilerimizi çok daha üst rakamlara çıkarmak için iki taraf olarak azimle çalışacağız.

"İkili ticaret 4 milyar dolardan 6 milyar doların üzerine çıkacak"


Bakan Bolat, toplantının ardından sosyal medya hesabında bir mesaj yayınlayarak şu ifadeleri kullandı:

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı değerli dostum Sayın Peter Szijjarto ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak çıkarlarımız ve hedeflerimiz kapsamında dostluğumuzu ve kardeşliğimizi geliştirmeye yönelik somut adımlar atmakta fikir birliğine vardık, 4 milyar dolara ulaşan ikili ticaretimizi liderlerimizin belirlediği 6 milyar doların üzerine çıkarmak için yeni iş birliği alanlarını ele aldık.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap