SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye İslamın bayraktarlığını yaptı

Türkiye İslamın bayraktarlığını yaptı

10 Mayıs 2016 Salı - 12:46




Katar Devlet Bakanı ve Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) Başkanı Hamad Bin Nasır Bin Kasım Al-Thani, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 3 milyondan faz





Katar Devlet Bakanı ve Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) Başkanı Hamad Bin Nasır Bin Kasım Al-Thani, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 3 milyondan fazla sığınmacıya milyarlarca dolar harcamasının garipsenmemesi gerektiğini belirterek, "Çünkü Türkiye yüzyıllar boyunca her zaman İslam alemine ve Müslümanlara hizmet etmiştir. Asırlarca İslamın bayraktarlığını yapmıştır." dedi.

Katar Hayır Kurumunun Ankara Şubesi'nin açılışı için Türkiye'ye gelen Al-Thani, Türkiye-Katar ilişkileriyle Hayır Kurumunun faaliyetlerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Al-Thani, Türkiye'nin, Suriye sorununda en büyük yükü üstlendiğini ve 3 milyondan fazla sığınmacıya milyarlarca dolar harcadığını anımsatarak, "Türkiye hiç kimseden bir şey beklemeden bu yardımları yaptı. Gerek Avrupa'dan gerekse Arap ülkelerinden gelen yardım Türkiye'nin sunduğu yardımın çok cüzi bir kısmını teşkil etmektedir. Şunu söylemeliyim ki, Türkiye'nin bu denli yardım yapmasını garipsemiyoruz çünkü Türkiye yüzyıllar boyunca her zaman İslam alemine ve Müslümanlara hizmet etmiştir. Asırlarca İslamın bayraktarlığını yapmıştır. İslam değerlerini ve Müslümanları da koruyan ülkelerin başındadır." diye konuştu.

"İnşallah diğer Arap ülkelerine örnek olur"

Türkiye-Katar ilişkilerinin köklü ve her alanda da ileri seviyede olduğunun altını çizen Al-Thani, "Bizim Türkiye ile ilişkilerimizde tavan diye bir şey yoktur, ucu açıktır ve her geçen gün daha yukarıya çıkmaktadır bu ilişkiler. Sadece askeri alanda değil, eğitim, sağlık ve ticari alanlarda güçlü ilişkilerimiz var. İnşallah bu da diğer Arap ülkelerine örnek olur." ifadelerini kullandı.


Katar Hayır Kurumunun Ankara Şubesi'ni açmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Al-Thani, yakın gelecekte Gaziantep ve İstanbul olmak üzere başka illerde de şube açmayı planladıklarını kaydetti. Kurumun, temel insani ihtiyaçların yanı sıra sağlık ve eğitim alanlarında da faaliyet gösterdiğini anlatan Al-Thani, bu kapsamda Suriyeli sığınmacılara yönelik seyyar hastaneler ve okullar tesis ettiklerini belirtti.

Al-Thani, kurumun Ankara'da açılan şubesince yapılacak yardımların sadece Suriyelileri kapsamayacağına da işaret ederek, "İnşallah çok yakında zamanda Suriye krizi biter, her şey çözülür. Ama bu demek değildir ki Suriye krizi biter, biz burayı kapatıp gideriz. Yardımlarımız başka alanlarda yine devam edecektir." şeklinde konuştu.

Al-Thani, Katar Hayır Kurumunun sadece Müslümanlara değil ihtiyaç sahibi bütün insanlara yardım etmeye devam edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz bu görevi yapıyoruz. Aynı zamanda ahlaki ve insani bir görev olarak addediyoruz. Buna tutunmamız dinimizin bir parçasıdır, İslamın gereğidir. Yetiştiğimiz tarz budur, bu şekilde yetiştirildik biz. Peygamberimiz Muhammed, İslamiyeti getirdiğinde 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.' dedi. Aynı zamanda Türk insanı da bu özellikleri taşıyor."

İHH-Katar Hayır Kurumu işbirliği


İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Katar Hayır Kurumuyla hem mülteciler konusunda hem de Suriye içinde yapılan yardımlarda yıllardır süregelen bir işbirliklerinin olduğunu belirterek, özellikle eğitim ve sağlık alanında birlikte projeler yürüteceklerini bildirdi. Yıldırım, Katar halkının ve devletinin çok önemsediği kurumun Ankara şubesinin açılmasının Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle olan ilişkilerinin daha da derinleşmesi ve güçlenmesi için çok önemli bir adım olduğuna işaret etti.

1992'de kurulan Katar Hayır Kurumunun 27 ülkede ofisi bulunuyor. Kurum, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, konut ve altyapı, temiz su, acil durumlar, Ramazan bağışları, zekat ve cami inşası alanlarında faaliyet gösteriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap