SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ile Rusya arasında kriz çıktı!

Türkiye ile Rusya arasında kriz çıktı!

21 Aralık 2019 Cumartesi - 11:29




Türkiye’nin, Libya’da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Uzlaşı Hükümeti (UUH) ile askeri ve deniz yetki alanlarlarına ilişkin imzaladığı anlaşmalara Rusya’dan tepki geldi.





Libya’da, UUH ile savaşan Halife Hafter’e bağlı güçlerin saflarında paralı askerlerinin konuşlu olduğu iddia edilen Rusya’dan bir dışişleri yetkilisi, Interfax ajansına yaptığı açıklamada, “kaygılıyız” ifadesini kullandı. Haberde yetkilinin, “Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesi ihtimali ve taraflar arasındaki güvenlik anlaşmasının çok sayıda soruya ve kaygıya neden olduğunu” söylediği bildirildi. 

Erdoğan: Hafter'in paralı askerleri

Kuala Lumpur Zirvesi için Malezya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin Libya’yla ilgili sorularına verdiği yanıtta Rusya konusuna da değindi. “Libya’da biz şu anda nasıl bir rol üstleniyorsak, Suriye’de nasıl bir rol üstlendiysek bundan sonraki süreçte de buna benzer rolleri birlikte üstlenmenin kararlılığını ortaya koyacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İtalya ve Rusya’yı “Hafter’e meşruiyet kazandırma peşinde olmakla” suçladı. 

Erdoğan, Rusya hakkında, “Libya’da, Wagner denilen kuruluş vasıtasıyla bunlar adeta Hafter’in paralı askerleri olarak onun yanında görev yapıyorlar. Parasını kimler veriyor malum. Böyle bir durum söz konusu ve bütün bunlar karşısında tabii ki bizim seyirci kalmamız doğru değil” şeklinde konuştu.

Wagner Grup kim?

Rusya, Libya’daki savaşa müdahil olduğu iddialarını reddederken UUH, ABD ve Türkiye, Rus Wagner Grubu adlı şirkete bağlı paralı askerlerin Hafter’e destek verdiklerini bildiriyor. Wagner Grubu’nun adı ilk olarak Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde yaşanan çatışmalarda duyulmuştu. Gruba bağlı askerlerin vurucu tim olarak görev aldığı, Rusya’da paralı askerlik yasak olmasına rağmen Moskova’nın gözetimi altında çalıştıkları iddia ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap