SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye için tarihi gün! İlk corona virüs aşısı bugün yapılacak

Türkiye için tarihi gün! İlk corona virüs aşısı bugün yapılacak

16 Eylül 2020 Çarşamba - 13:01




Türkiye merakla bu haberi bekliyordu. İlk corona virüs aşısı bugün yapılacak. Aşılama çalışmaları ilk olarak sağlık çalışanlarında uygulanacak. Bugün uygulanan aşı 14 gün sonra aynı kişilere bir kez daha yapılacak. Çıkan sonuçlar Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile paylaşılacak. İşte tüm detaylar...





Türkiye aşı çalışmalarına bugün itibariyle katılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamada dünyada yapılan bazı çalışmalara Türkiye'nin de dahil olacağını duyurmuştu. Klinik aşamasında Türkiye'nin aşılama çalışmalarına dahil olacağını söylemişti.  Bugün de o çalışmalardan birine Türkiye dahil oluyor.
CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, şu bilgileri aktardı:
 
"Çin ile birlikte Brezilya, Endonezya, Bangledeş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede 10 bin kişiye uygulandı bugün yapılan aşı. Bugün itibariyle de Türkiye'de başlıyor.
 
Aşılama çalışmaları ilk olarak sağlık çalışanlarına başlayacak. Bugün yapılan aşı 14 gün sonra aynı kişilere bir kez daha uygulanacak.
 
Önemli olan 2 doz aşının uygulanması. Bu kapsamda da 10 gün içinde 1200-1300 sağlık çalışanına uygulanması planlanıyor.
 
14 günün ardından çıkan sonuçlar Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile paylaşılacak.
 
Aşılar sağlık çalışanlarına yapıldıktan sonra bir ara verilecek. Sonrasında ise gönüllülük esasına göre başvuranlara tekrar bu aşının yapılması planlanıyor. 
 
Kronik hastalığı bulunan 13 bin kişinin aşılanması hedefleniyor.
 
Sağlık Bakanlığı'nın imzaladığı protokoller çerçevesinde uygulanacak. Sağlık Bakanlığı aynı zamanda İngiltere, Almanya ve Rusya'daki çalışmalarla ilgili protokoller de imzalamıştı."
 
AŞI NERELERDE YAPILACAK?
 
Aşı çalışmaları Hacettepe'nin yanında Ankara Hastanesi, Şehir Hastanesi'nin de arasında bulunduğu bazı hastanelerde yapılacak.
 
İstanbul'da ise Marmara, İstanbul Üniversitesi Tıp fakülteleri ile birlikte özel hastanelerde de uygulanacak.
 
Ayrıca, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Malatya'nın da arasında bulunduğu illerde bazı hastaneler merkez olarak belirlendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap