SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye için en büyük tehdit soruldu: Cevaplar arsında 'dış güçler' yer aldı!

Türkiye için en büyük tehdit soruldu: Cevaplar arsında 'dış güçler' yer aldı!

07 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:13




Seçim sonrası yapılan kamuoyu araştırmasında "Türkiye için en büyük tehdit ne?" sorusuna vatandaşların yüzde 19’u "dış güçler" cevabını verdi





Son yapılan kamuoyu araştırmasında, seçim sonrası Türkiye için en büyük tehdit algısı merak edilen önemli bir konu haline geldi. MetroPOLL Araştırma tarafından 28 ilde bin 746 kişi ile gerçekleştirilen çalışmada, vatandaşlara "Türkiye için en büyük tehdit nedir?" sorusu yöneltildi.

DÜZENSİZ GÖÇ VATANDAŞLARIN ÖNCELİKLİ TEHDİDİ

Araştırmaya katılanların yüzde 43.6'sı düzensiz göçü Türkiye için en büyük tehdit olarak gördüğünü belirtti. 

DIŞ GÜÇLERİN TEHDİT ALGISI

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 21'i PKK'yı Türkiye için en büyük tehdit olarak işaret etti. Öte yandan, katılımcıların yüzde 19'u ise "dış güçler"i Türkiye için en büyük tehdit olarak gördüğünü belirtti. 


PARTİLERE GÖRE TEHDİT ALGISI

Anket sonuçlarına göre, siyasi partilere göre tehdit algısı farklılık gösteriyor. MHP seçmenlerinin yüzde 62.9'u düzensiz göçü en büyük tehdit olarak gördüğünü belirtirken, İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 66'sı aynı şekilde düzensiz göçü Türkiye için öncelikli bir tehdit olarak değerlendirdi.

FETÖ, DÖRDÜNCÜ SIRADA

Araştırmada FETÖ'nün Türkiye için en büyük tehdit olarak algılanma oranı yüzde 9.8 olarak belirlendi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
PKK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap