SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye F-35 programına devam edecek mi?

Türkiye F-35 programına devam edecek mi?

31 Ekim 2019 Perşembe - 15:29




Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türkiye'nin F-35 programı ortaklığı çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirterek, "O konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Gelecek adımlar olumlu olursa ortak olmayı sürdürmek istiyoruz." dedi.





Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteğiyle Ankara Sheraton Hotel'de gerçekleştirilen 8. Asian/Australian Rotorcraft Forum’da (ARF 2019) konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD’den olumlu adımların gelmesi halinde F-35 programının iddialı bir ortağı olmayı sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin F-35 programının ortaklarından biri olduğuna dikkati çeken Demir, "Bu ortaklığımız çerçevesinde yükümlülüklerimizi harfiyen yerine getirmiş bir ülkeyiz. O konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Bu yüzden karşı taraftan gelecek adımlar olumlu olursa hala iddialı bir ortak olmayı sürdürmek istiyoruz. Biz zaten hiçbir zaman olumsuz bir duruşta bulunmadık." İfadelerini kullandı.

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sözlerini hatırlatan Demir, Nisan 2020'de sistemin aktif olacağını ve kullanıma hazır hale geleceğini bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap