SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye Ermenistan arasında İHA krizi! TSK personeli açığa alındı

Türkiye Ermenistan arasında İHA krizi! TSK personeli açığa alındı

30 Ağustos 2021 Pazartesi - 18:07




TSK'ya ait bir İHA, sınırı geçip Ermenistan topraklarına girdi. İhlal sonrasında kriz çıkarken, TSK personelinin açığa alındığı iddia edildi.





Iğdır'dan havalanan TSK'ya ait bir İHA, sınırı geçip Ermenistan topraklarına girdi. Sınır ihlali iki ülke arasında krize neden oldu. Tiflis Büyükelçiliği'nin Dışişleri Bakanlığı'na NOTA vermesi sonrası görevli personel görevden alındığı öne sürüldü.

8 Temmuz'da yaşanan olayda S-26 kuyruk numaralı Bayraktar İHA'sı saat 06:42 sıralarında Ermenistan sınırını ihlal etti. Sınır ihlali öncesi olacakları görüp Iğdır'daki üstü uyarması gereken Erzurum'daki Dadaş Radar İstasyonu ise uyarıyı ihlalden 2 dakika sonra yaptı. Bu uyarı sonrası da sınır ihlali yapan İHA, görevli personel tarafından Türkiye sınırına geri çekildi.

TSK PERSONELİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bu sınır ihlali nedeniyle Tiflis Büyükelçiliği,  Dışişleri Bakanlığı'na nota verdi. Ermenistan ve Türkiye arasında diplomatik kriz çıktı. NOTA sonrası da Milli Savunma Bakanlığı o gece İHA'ları uçuran personel hakkında inceleme başlattı. İki personelin İHA komutanlığındaki görevine son verildi. İHAS Komutanlığı'nda görev komutanı olan Yüzbaşı M.S. ve Yzb. İ.Y. uçuş disiplinsizlinsizliği gerekçesiyle uçuştan men edildi.

Ancak Yüzbaşı M.S. ve Yzb. İ.Y. , saat 6:25'te İHA'nın kamerasının bozulduğunu ve bu nedenle sınır ihlali yapıldığını fark edemediklerini belirtti. Erzurum Radar İstasyonu'nu suçladı. İhlal gerçekleşmeden uyarılmaları gerektiğini belirtti. Ama bu savunmaya rağmen iki asker İHA Komutanlığı'ndaki görevden alındı. Askerler de konuyu yargıya taşıdı.


Medya Tava'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre Piyade Yüzbaşı M.S.'nin avukatı Cihan Arık, yargı sürecinin devam ettiğini hatırlattı. TSK ve Milli Savunma Bakanlı tarafından Erzurum Radar İstasyonu'na dair bir soruşturma yapılmamasını ise eleştirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap