SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye donuyor!

Türkiye donuyor!

06 Ocak 2015 Salı - 09:17




Meteoroloji’nin uyarılarının ardından havalar hissedilir şekilde düştü.





Meteoroloji’nin uyarılarının ardından havalar hissedilir şekilde düştü. Yurdun Batı kısmında da etkisini gösteren kar yağışı bir çok kesimde hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul’da okullar tatil edilirken, İzmir’de kar yağışı başladı. Ankara’da yollar buz tutarken Bolu Dağı’nda etkisini göteren kar ulaşımı olumsuz yönde etkiledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul, Kastamonu il merkezinde ve tüm köylerde eğitime 2 gün ara verildi. Bursa'nın Keles ilçesinde, Ordu ve Kars'ın bazı ilçelerinde, Afyon, Kocaeli, Isparta, Denizli, Manisa, Balıkesir, Uşak, Bingöl, Bitlis merkez ile Tatvan ilçesinde, Burdur, Malatya'nın Arapgir ve Arguvan ilçelerinde, Konya il merkezi 27 ilçesinde, Tunceli'de, Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı 33 köyde, Çorum merkez ile Oğuzlar ve Mecitözü ilçelerinde, Kütahya, Gümüşhane ve Sakarya'da taşımalı eğitim yapan okullar bugün tatil edildi. Kocaeli Üniversitesi'nde de eğitime 1 gün ara verildi.

İZMİR’DE TERMOMETRELER -1’İ GÖSTERDİ

İzmir’de gece geç saatlerde kar yağışı başladı. Araçların üstlerini kar tutarken sıcaklıklar sıfırın altına düştü. Termometreler -1’i gösterdi. Durakta otobüs bekleyen Metin Zıraman “ İzmir’de çok karşılaşmadığımız bir durum, karın tadını çıkarmamız lazım, özellikle de çocuklar. Dışarıda yaşayan canlılara yardımcı olmamız

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI YER YER ETKİLİ OLUYOR


 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı İstanbul’da gece yarısında başladı. Kar yağışı belli aralıklarla etkili oluyor. 

İstanbul’da başlayan kar yağışı Beylikdüzü, Avcılar ve Hadımköy bölgelerinde yer yer etkili olurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kar küreme araçlarının yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekletildiği görüldü.

BAŞKENT BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ankara’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri alarma geçti.Ekipler, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan bazı sürücülerin zor anlar yaşadığı görüldü.

BOLU DAĞI’NDA LAPA LAPA KAR YAĞIYOR


Bolu Dağı’nda gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrasında bölgede alarm durumuna geçirilirken, karayolları ekipleri tam kadro mesai yapıyor. İstanbul Ankara karayolunun Bolu Dağı geçişinde lapa lapa yağan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden olurken, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde kar yağışı zeminde etkili oluyor. Abant Kavşağı’ndan itibaren etkisini arttıran kar yağışı Düzce il sınırına kadar şiddetli şekilde devam ediyor. Yağışın gün boyu devam etmesi beklenirken, polis ekipleri güzergahı kullanacak sürücülerin araçlarında mutlaka zincir bulundurmalarını istediler. Polis ekipleri Bolu Dağı Polisevi’nin önünde denetimlerini sıklaştırdı. Karayolları ekipleri tam kadro alarma geçirildi. Ekipleri TEM Otoyolu ve D-100 karayolunda tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

OTOBÜS TERMİNALİNDE KAR ESARETİ

Afyonkarahisar’da yoğun kar yağışı nedeniyle karayolları kapanınca şehirlerarası seyahat eden yolcular Afyonkarahisar Otobüs Terminalinde (AFTAŞ) yaklaşık 4 saat zorunlu olarak misafir edildi. Kentte dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini arttırarak devam eden yoğun kar yağışı, Afyonkarahisar- İzmir, Antalya, Kütahya ve Ankara yolunu geçici süreliğine de olsa trafiğe kapadı. Farklı şehirlerden gelen ve Afyonkarahisar üzerinden bu kentlere sefer yapan
şehirlerarası otobüs yolcuları, kar nedeniyle yollar kapanınca AFTAŞ’ta zorunlu olarak yaklaşık 4 saat misafir edildiler.

MUĞLA’DA KAR VE TİPİYLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Perşembe günü başlayan kar yağışı dün gece saatlerinde tekrar başladı. Kent merkezine bu yıl ilk defa yağan kar sonrası vatandaşlar kısa süreliğine de olsa Cumhuriyet Meydanında Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap