SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye’de kaç kişi karantinada... Bakan Kasapoğlu açıkladı

Türkiye’de kaç kişi karantinada... Bakan Kasapoğlu açıkladı

20 Mayıs 2020 Çarşamba - 12:18




Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelenlerin 14 günlük karantina süreçlerini geçirdikleri 76 ildeki yurtlarda 9 bin 700 vatandaşın gözlem altında bulunduğunu, 67 bin 547 vatandaşın ise evlerine uğurlandığını açıkladı.





Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Gençlik ve  Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda sürdürülen çalışmalara ilişkin  değerlendirmelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, yurt dışından gelen vatandaşların  karantina sürecini en iyi şekilde geçirmeleri adına titiz bir çalışma  yürüttüklerini vurguladı. Bakan Kasapoğlu, karantinanın oluşturabileceği psikolojik etkinin  önüne geçme adına her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın  mübarek ramazan ayında her türlü manevi ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra  bakanlığımız bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın gayretiyle çeşitli eğlenceler  düzenleyerek, kitap, satranç ve spor malzemeleri dağıtarak, karantinanın  oluşturabileceği psikolojik etkinin de önüne geçiyoruz." ifadelerini kullandı. 

  "Yeni misafirlerimiz yurtlarımıza giriş yapıyorlar"
 
 76 ildeki bakanlık yurdunda halen 9 bin 700 vatandaşın bulunduğunun  bilgisini veren Kasapoğlu, yurtlarda yeni gelen misafirleri ağırlamayı  sürdürdüklerini kaydetti. Bakan Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla, dünyanın  farklı yerlerinden gelen yeni misafirlerimiz, yurtlarımıza giriş yapıyorlar. Son  24 saatte 422 yeni misafirimiz geldi. Onların da bu 14 günlük süreyi hayırlı bir  şekilde atlatarak, ramazan sonrasında aileleriyle birlikte olmalarını sağlamak en  büyük dileğimiz." şeklinde görüş belirtti.
 
"67 bin 547 vatandaşımızı evlerine uğurladık"
 
 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  bugüne kadar 67 bin  547 vatandaşın ise karantina sürecini tamamlayarak evlerine uğurlandığını  aktardı. Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:  "Ramazan-ı Şerif'in manevi huzurunu yaşadığımız bugünlerde  yurtlarımızda misafir ettiğimiz vatandaşlarımızı sağlıklı bir şekilde,  sevdikleriyle buluşmalarını hedefliyoruz.  Vatandaşlarımızın destekleri ve  bizlere verdiği güçle çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Vefakar  çalışma arkadaşlarıma bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap