SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir

Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir

06 Nisan 2013 Cumartesi - 09:09




Gül, “Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin politikaları bellidir, dış politikası da bellidir. Herhangi bir ülkenin toprağ





Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya ve Litvanya resmi ziyaretinin sonunda gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Çözüm sürecindeki Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan isimlere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, bunların teknik konular olduğunu, detaya girmesi durumundaysa polemik olabileceğini belirtti. Başkanlık sistemi tartışmalarının hatırlatılması ve 2014’te atmayı düşündüğü adımların bulunup bulunmadığı yönündeki soru üzerine Gül, "Bir iki ay içerisinde Anayasa’da herhangi bir sistem değişikliği ile ilgili bir adım atılabilecek mi veyahut ona gerek kalmadan anayasa üzerinde geniş bir konsensüs sağlanabilecek mi? Bunları herhalde görmemiz için çok az vakit kaldı. Tahmin edersem ki bir iki ay içerisinde bunlar biter" dedi. Gül, "Yeni Osmanlı tartışması ile sizin duruşunuz aynı mı" şeklindeki soruyu şöyle cevapladı: "Bazen nereye gider söyledikleriniz diye insan konuşayım mı, konuşmayayım mı diye 40 kez düşünüyorum. Şimdi ben Osmanlı falan demedim. Osmanlı İmparatorluğu, gurur duyduğumuz bir geçmişimizdir. Ama bugün Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin politikaları bellidir, dış politikası da bellidir. Herhangi bir ülkenin toprağında gözümüz olmadığı gibi herhangi bir ülkeye herhangi bir politikayı empoze de edemeyiz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap