SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye bataklığa sürüklenmek istenmekte

Türkiye bataklığa sürüklenmek istenmekte

12 Mayıs 2013 Pazar - 17:47




Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bölge toplantısı için geldiği Giresun’da Hatay’da meydana gelen saldırı ve çözüm süreciyle i





Hatay’da meydana gelen saldırıların göz göre göre yaşandığını ileri süren BBP Genel Başkanı Destici, daha önce bu olayların yaşanabileceğini rapor ettiklerini söyledi. Hatay'ı daha önce ziyaret ederek bir rapor hazırladıklarını belirten Destici “Biz 17 Eylül’de Hatay’a bir ziyarette bulunduk. Burada Sivil Toplum Kuruluşları ile yaptığımız görüşmelerin ardından bir rapor hazırladık. Raporumuzda Hatay’ın her türlü hadiselere açık olduğunu, patlayacak bir bomba gibi olduğunu söyledik. Yapılan saldırılarla Hatay üzerinden Türkiye bir karışıklığın içerisine çekmek, bataklığa sürüklenmek istenmektedir. Hatay’da bazı radikal grupların yanı sıra bir de Suriye’den gelenler var. Suriye’den gelenler arasında PKK’nın kullanabileceği PYD’liler var. Tamam göçmenlere kucak açalım ancak önceliğimiz sınır güvenliğimiz olmalıdır. Biz raporumuzda sınırlarımızın güvenliksiz olduğunu da ifade ettik.Hükümetin acilen çadır kentlerdeki, sınırlarımızdaki göçmenlerden çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve yaralıların haricindekileri Suriye’ye göndermelidir” dedi. 1980’li yıllarda PKK ile mücadelede görev yapanların mal varlıklarının incelenmesi gerektiğini de ifade eden BBP Genel Başkanı Destici “Bugün her açıdan ülkemizin başına bela olan PKK sorunu 1980’li yıllarda istenilse bitirilemezmiydi. Elbette bitirilirdi, kökü kazınırdı. Ancak rütbe terfisi, çıkar ve menfaat için maalesef bunlara göz yumuldu. Bu dönemlerde görev yapanların mutlaka mal varlıkları incelenmelidir. Gelinen süreçte 5 bin şehit verdik, 30 bin sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Bugün bir çözüm sürecinden bahsediliyor. Akil insanlar seçiliyor. Akil insanlar istediklerini toplantılara alıp istediklerini almayarak kapalı kapılar ardında konuşuyorlar, sonra da basının karşısına çıkıp değerlendirme yapılıyor. Biz de inansak çözüm sürecine destek veririz. Ancak her şeye rağmen, bedelini ödeyerek çözüm demiyoruz. Çözüm için yapılması gerekenler bellidir” diye konuştu. BBP Genel Başkanı Destici, ekonominin de rakamlarla aldatmaca olduğunu belirterek, fındığın çayın da maliyeti altında satıldığını sözlerine ekledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap