SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye Azerbaycan'da üs kuracak mı? Cevap Ermenileri korkutacak

Türkiye Azerbaycan'da üs kuracak mı? Cevap Ermenileri korkutacak

16 Ekim 2020 Cuma - 11:27




İlham Aliyev, Türkiye'nin ciddi bir tehdit durumunda Azerbaycan'da askeri üs kurması gibi bir seçeneği kullanabileceğini söyledi.





Azerbaycan’ın, Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik başlattığı operasyonlar başarılı şekilde devam ediyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NTV canlı yayınına katılarak Dağlık Karabağ’daki son gelişmeleri değerlendirip, Mete Çubukçu'nun sorularını yanıtladı.

Çubukçu, Aliyev'e, Türkiye tarafından Azerbaycan'da askeri üs kurulup kurulmayacağını sordu.

"TEHDİT VARSA TABİİ Kİ..."

Azerbaycan ile Türkiye arasında birçok alanda anlaşmaların mevcut olduğunu belirten Aliyev, “Pek çok alanda imzaladığımız anlaşmalar yürürlükte. Bu anlaşmalar ayrıca askeri işbirliği ve karşılıklı yardımla ilgili maddeler de içermektedir. Bu bizim hakkımız. Azerbaycan için çok ciddi bir tehdit varsa tabii ki Türkiye bizim müttefikimiz ve bu fırsatları kullanabiliriz. Ancak Azerbaycan'da Türkiye’nin bir askeri üs kurmasına ilişkin görüşmemiz olmadı. Askeri iş birliğimiz her geçen yıl güçleniyor. Yalnızca geçen yıl 10 ortak askeri tatbikat yaptık." ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap